ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2015 » Жовтень » 5 » 1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку та день ветерана
11:42
1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку та день ветерана

    Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно в усьому світі 1-го жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року, резолюція № A/RES/45/106. До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами і до кінця 80-х років воно поширилося по всьому світу. Генеральна Асамблея ООН закликає уряди і влади, громадські організації та бізнесструктури, а також всіх людей на землі звернути і зосередити свою увагу на сприянні у вирішенні проблем літнього покоління. Наше цивілізоване суспільство – це суспільство для всіх віків.
    1 жовтня 2015 року голова районної ради Берегова Оксана Віталіївна з нагоди свята відвідала Вовковинецький будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів.
Під час свого візиту Оксана Віталіївна поспілкувалася  з проживаючими у будинку-інтернаті, поцікавилася їхнім здоров’ям, умовами проживання та привітала  з днем людей похилого віку, побажала довгі роки прожити здоровими,  щасливими, у злагоді, повазі та любові. Та відмітила: «Ви – люди старшого покоління – джерело  народної мудрості, тому Ваш практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління».
   Також, Оксана Віталіївна нагородила почесною грамотою районної ради колектив Вовковинецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів за професійне виконання обов’язків, самовіддану працю та з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку. Наприкінці зустрічі голова районної ради вручила усім солодкий подарунок – торти.
  Пізніше, цього ж дня у Деражнянському районному будинку культури відбувся урочистий концерт з нагоди свята. Завітала на святкування і голова районної ради. Берегова Оксана Віталіївна привітала усіх присутніх із Днем людей похилого віку та днем ветерана: «Цей день – символ єдності і спадкоємності поколінь, прекрасна можливість сказати теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і взагалі всім літнім людям за вклад у розвиток району, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість. Нехай осіння пора, в яку ви вступили, буде світлою й ласкавою, наповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких! Нехай Ваше життя стелиться барвистим рушничком здоров’я».
  Оксана Віталіївна нагородила почесними грамотами Деражнянської районної ради  Гаман Ніну Миколаївну – учасника Другої світової війни та співочі колективи Деражнянщини за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну, самовіддану працю, вагомий внесок в культурний і мистецький розвиток  Деражнянського району та з нагоди міжнародного  Дня людей похилого віку:
Народний аматорський хор ветеранів війни та праці Деражнянського міського будинку культури;
Народний аматорський вокальний колектив «Журавка»;
Вокальний колектив «Калина» Пилипівського сільського клубу;
Народний аматорський вокальний колектив «Нижняночка».

Категорія: Новини | Переглядів: 559 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz