ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2015 » Листопад » 24 » 21 листопада – День Гідності та Свободи
16:27
21 листопада – День Гідності та Свободи

   21 листопада 2015 року в Україні відзначається день Гідності та Свободи —  на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
Після подій 2013-го – 2014-го років, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації «братнім російським народом» Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 872/2014 від 13-го листопада 2014-го року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013 – лютому 2014 років стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, святковий День отримав нове дихання. «Встановити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада» - йдеться в Указі № 872/2014.
    20 листопада о 16.00 біля тимчасового пам’ятного знаку «Небесній Сотні» у місті Деражня відбулося віче з нагоди Дня Гідності та Свободи, другої річниці початку Революції Гідності. У заходах прийняли участь керуючий справами районної ради Олександр Подсоха, Перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Загорулько, заступник голови районної державної адміністрації Олег Пилипчук та новообраний міський голова Андрій Ковпак, також представники громадськості, учасники Революції Гідності та священнослужителі району.
На імпровізованій сцені лунали патріотичні пісні, спогади учасників Євромайдану  про доленосні для України події та заклик завжди пам’ятати якою кровавою ціною український народ виборов Революцію Гідності. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів і лампадок до тимчасового пам’ятного знака «Небесній Сотні». Заключним акордом мітингу стала зворушлива та найбільш актуальна в теперішній час пісня «Я не хочу війни», під час виконання якої діти Деражнянщини вишикувались на фоні жовто-блакитного Державного Прапора України з гаслом «Ми не хочемо війни».
   У 2013 році  Євромайдан в Україні почався 21 листопада, коли журналісти та небайдужі до долі країни громадяни вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту проти відмови уряду Миколи Азарова від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше протести народу проти режиму Віктора Януковича були названі "Революцією Гідності".За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об’єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу… Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ. Майданівці – це характерники, які своєю мужністю і безстрашшям дивували світ. Отож, Майдан є ствердженням того, що ми – справді Богом вибраний народ, країна, яка дала світові культуру, духовність і зараз відроджується. Відродження української держави має ґрунтуватися на засадах самостійної державної політики в усіх сферах та сприйняття України як нації, котра на Майдані довела свою єдність.
    Майдан змінив свідомість людей. Більше того – на сторожі совісті кожного українця долею випадку поставив хлопців з Небесної Сотні. Вони віддали життя за те, щоб ми отримали шанс жити в іншій країні. Хочеться вірити, що їхня жертва не була марною.

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 540 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz