ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Листопад » 22 » 21 листопада – День Гідності та Свободи
15:35
21 листопада – День Гідності та Свободи

  У 2013 році  Євромайдан в Україні почався 21 листопада, коли журналісти та небайдужі до долі країни громадяни вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту проти відмови уряду Миколи Азарова від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше протести народу проти режиму Віктора Януковича були названі "Революцією Гідності".
За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об’єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу… Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ. Майданівці – це характерники, які своєю мужністю і безстрашшям дивували світ. Отож, Майдан є ствердженням того, що ми – справді Богом вибраний народ, країна, яка дала світові культуру, духовність і зараз відроджується. Відродження української держави має ґрунтуватися на засадах самостійної державної політики в усіх сферах та сприйняття України як нації, котра на Майдані довела свою єдність.

 


  21 листопада на імпровізованій сцені біля Будинку районної ради у місті Деражня відбулося віче з нагоди Дня Гідності та Свободи, третьої річниці початку Революції Гідності. У заходах прийняли участь голова районної ради Віталій Сідлецький, керуючий справами районної ради Олександр Подсоха, голова районної державної адміністрації Олег Веселовський, перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Загорулько, заступник голови районної державної адміністрації Олег Пилипчук та міський голова Андрій Ковпак, також представники громадськості, учасники Революції Гідності та священнослужителі району.


Голова ради у своєму виступі зазначив: «Ми вшановуємо сьогодні пам’ять про всіх, хто захищав право українців на демократію, свободу та європейське майбутнє України. Боротьба продовжується. Знову гинуть люди. Але сьогодні вже зі зброєю в руках, а тоді кращі з голими руками пішли і здобули свободу. Ми не маємо права не завершити цю справу до кінця, не маємо морального права здаватися, не маємо права не боротися, тому, що Бог велів захищати свою Батьківщину».
  Із сцени пролунали патріотичні пісні та заклик завжди пам’ятати якою кровавою ціною український народ виборов Революцію Гідності. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів і лампадок до тимчасового пам’ятного знака «Небесній Сотні» та Героям України, які загинули у зоні АТО.
Майдан змінив свідомість людей. Більше того – на сторожі совісті кожного українця долею випадку поставив хлопців з Небесної Сотні. Вони віддали життя за те, щоб ми отримали шанс жити в іншій країні. Хочеться вірити, що їхня жертва не була марною.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 458 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz