ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2018 » Листопад » 22 » 21 листопада – День Гідності та Свободи
11:22
21 листопада – День Гідності та Свободи
  У 2013 році Євромайдан в Україні почався 21 листопада, коли журналісти та небайдужі до долі країни громадяни вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту проти відмови уряду Миколи Азарова від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше протести народу проти режиму Віктора Януковича були названі "Революцією Гідності".
  За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об’єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу. Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ. Майданівці – це характерники, які своєю мужністю і безстрашшям дивували світ. Отож, Майдан є ствердженням того, що ми – справді Богом вибраний народ, країна, яка дала світові культуру, духовність і зараз відроджується. Відродження української держави має ґрунтуватися на засадах самостійної державної політики в усіх сферах та сприйняття України як нації, котра на Майдані довела свою єдність.
21 листопада 2018 року на Деражнянщині відбулись заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи. У яких прийняли участь голова районної ради Віталій Сідлецький, керуючий справами районної ради Олександр Подсоха, голова районної державної адміністрації Андрій Зелінський, міський голова Андрій Ковпак, голова Вовковинецької ОТГ Юрій Загорулько, родини загиблих Героїв, працівники установ, організацій району, волонтери, представники громадськості, учасники Революції Гідності та священнослужителі району. Учасники заходу траурною ходою пройшли центральною вулицею до дошки вшанування загиблих воїнів у зоні АТО. Завершився мітинг покладанням квітів, лампадок та хвилиною мовчання.
  А нам варто пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року тривають і досі. Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема.
  Майдан змінив свідомість людей. Більше того – на сторожі совісті кожного українця долею випадку поставив хлопців з Небесної Сотні. Вони віддали життя за те, щоб ми отримали шанс жити в іншій країні. Хочеться вірити, що їхня жертва не була марною.
     
 
 
 
 
Переглядів: 335 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz