ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 08.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Червень » 22 » 242 дні пекла
16:51
242 дні пекла

Вони захищали  те, що захищати було вже неможливо,

тільки тому, що за цими терміналами Донецького

аеропорту були їхні матері, дружини, діти і земля,

яка називається Україна.

Ірина Штогрін


17 червня у Деражнянській районній бібліотеці зібралося чимало людей на презентацію книги «АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви».
  Книга «АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви» – це справжній часопис оборони Донецького аеропорту, або Аду, як його називали оборонці летовища – кіборги. Журналісти «Радіо Свобода» почали збирати розповіді захисників летовища з травня 2014 року. За час підготовки книжки вони направили десятки інформаційних запитів до різних структур, щоб отримати потрібну інформацію чи дозвіл на інтерв’ю. Понад двадцять журналістів зібрали унікальний матеріал: більше 100 інтерв’ю, 60 свідчень кіборгів, десятки ексклюзивних фото з місця подій, серед яких фото всесвітньо відомого кореспондента LosAngelesTimes – Сергія Лойка.
  Презентувала книгу один із авторів, укладач проекту та журналіст «Радіо Свобода» Ірина Штогрін.
  «Я дякую усім, хто погодився нам усе це розповісти. Я цей проект називаю книгою, написаною «кіборгами». Ми намагалися зберегти їхню манеру розповіді, зберегти кожне слово, адже це ґрунт для дослідження, це пам’ять для тих, хто живе і буде жити в цій країні, і тих, хто захоче дізнатись, що ж тут відбувалось. Під час спілкування із захисниками ДАПу виникало багато запитань до тих, хто керував операцією, до начальника Генерального штабу, до керівництва країни. Усі запитання ми переадресовували відомствам, які відповідали нам через інформаційні запити. Відповів і начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко. Його відповіді є в кінці цієї книги. Для мене, як для людини, це фантастична річ, коли люди, які мають ті ж самі параметри, як усі ми, чомусь у певних умовах почали вести себе як кібернетичні організми.   У холоді, під цілодобовими обстрілами, вони підставляли одне одному плече, захищали те, що захищати було вже неможливо, тільки тому, що за цими терміналами Донецького аеропорту були їхні матері, дружини, діти і земля, яка називається Україна», – розповідає Ірина Штогрін.
  Валентина Зубкова – донька загиблого «кіборга» Івана Зубкова підготувала розповідь–презентацію про життя та героїзм свого батька. Олександр Михайлюк, «кіборг», якому пощастило вижити ділився спогадами про війну, оборону летовища та 9 місяців полону – «Це були найжахливіші сторінки мого життя, які хочеться стерти з пам’яті» – з  гіркотою згадує Олександр.
  Після завершення презентації Ірина Штогрін подарувала 20 екземплярів книг присутнім із своїм автографом, також свої автографи залишили Олександр Михайлюк та голова спілки учасників АТО «Патріоти» Анатолій Панасюк.

Категорія: Новини | Переглядів: 544 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz