ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2018 » Травень » 11 » 9 травня – День Перемоги
11:25
9 травня – День Перемоги
  9 травня 2018 року у центрі міста Деражня відбулися заходи щодо відзначення 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Розпочалися урочистості о 10 годині на імпровізованій сцені біля районного будинку культури. Саме до сивочолих ветеранів було прикуто найбільше уваги, саме до них з вітальними словами та словами вдячності зверталися керівники району, діти – словами пісень та танцювальних номерів, артисти – у своїх виступах.
    Ветеранів та всіх присутніх з Днем Перемоги над нацизмом у Європі привітав голова районної ради Віталій Сідлецький, він згадав усіх мужніх людей, яких немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу Батьківщини, відбудовував зруйновані жорстокою війною міста і села. У своєму виступі Віталій Сідлецький зазначив: «Ми схиляємо голови у пошані перед тими, хто 73 роки тому з неймовірною жагою справедливості виборов Перемогу, зупинив Другу світову війну, виніс вирок нацизму, приніс мир і надію. День Перемоги над нацизмом – свято із сльозами на очах, бо занадто високу ціну заплатили за нього народи – десятки мільйонів жертв, скалічених доль, втрачених талантів, незагоєнних фізичних і душевних ран. Немає на українській землі, у нашому місті, у населених пунктах району родини, у літописі якої не залишила страшні сторінки та жахлива війна, відлуння якої болить нам і сьогодні. Вдячні нащадки шанують великий подвиг, мужність, патріотизм, незламну волю, самопожертву та гуманізм покоління, яке вистояло у смертельній боротьбі з нацизмом».
   Вітали ветеранів і заступник голови районної державної адміністрації Олег Пилипчук, міський голова Андрій Ковпак, голова Деражнянської районної ради організації ветеранів України Слободян Анатолій Іванович, донька загиблого Героя України Валентина Зубкова.
   Указом Президента України посмертно нагороджено Малярчука Володимира Михайловича медаллю «Захиснику Вітчизни», яку вручив заступник голови районної державної адміністрації Олег Пилипчук матері загиблого Героя Малярчук Ніні Арсентіївні.
   Яскравий тематичний концерт подарували присутнім учасники художньої самодіяльності району: працівники Деражнянського районного будинку культури, викладачі та вихованці Деражнянської дитячої школи мистецтв, вихованці Деражнянського районного будинку творчості дітей та юнацтва, аматорські колективи.
   По завершенню святкового концерту центральною вулицею міста з урочистим маршем пройшли представники влади, ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій у зоні АТО, афганці, вчителі, школярі та інші мешканці і гості міста до Меморіалу Слави.
   Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять жертв Другої світової війни, та поклали квіти до Меморіалу Слави.
   Зі святом Перемоги Вас дорогі деражнянці !
 
 
 
        
 

 

Переглядів: 463 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz