ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Травень » 30 » А пам’ять в серцях не згасає
16:27
А пам’ять в серцях не згасає

   26 травня 2016 року на Деражнянщині було встановлено ще одну меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Івану Краппу на приміщенні Новосілецької ЗОШ I-IIIст., де здобував освіту Герой.
За участю батьків, рідних, голови ради Віталія Сідлецького, заступника голови райдержадміністрації Володимира Пилипчука, міського голови Андрія Ковпака, голови села Новосілка Івана Банделюка, військового комісара Сергія Зубача, учнів, педагогічного колективу, односельчан та бойових побратимів на території школи відбулись заходи з відкриття гранітного меморіалу.
   Почесне право відкрити меморіальну дошку надали батькам Івана.
Багато слів скорботи було сказано під час мітингу. Виступаючі висловили велику вдячність батькам та сім’ї загиблого воїна, його вчителям за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя.
Віталій Сідлецький у своєму виступі зазначив: «Іван віддав своє молоде життя за кожного з нас. Тому, щоб смерть таких як Іван не була марною, ми маємо змінювати самі себе, вести гідне життя та бути справжніми людьми. Нам потрібно зробити все, аби пам’ять про нашого Героя, і таких як він згуртувала живих, дала нам волі і мудрості жити, по-справжньому любити Україну. Ми усі в боргу перед загиблими Героями, і встановлення меморіальних дошок – данина пам’яті тим, кого вже не повернути. Тож, схилімо голови перед світлою пам’яттю Івана Краппа та загиблих у зоні АТО наших земляків. Вшануємо всіх українців, які віддали своє життя за самостійність та незалежність нашої держави.»
  Мама Івана у своєму виступі подякувала всім присутнім за те, що не забувають її сина та їхню сім’ю. Зачитала вірш присвячений загиблому сину, який наскрізь пронизаний душевною тугою і болем втрати.  
Після чого учасники заходу поклали квіти, запалили свічки  та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті полеглому герою Івану Краппу.
Довідка:
   Іван Крапп народився 17 квітня 1985 року в с. Томанське, Возвишенський район, Північно – Казахстанська область у багатодітній сім’ї. П’ятий, наймолодший син у батьків.
   В 1996 році сім’я Івана Краппа переїхала на постійне місце проживання в с. Новосілку, Деражнянського району, Хмельницької області. З 1996 року по 2002 рік навчався в Новосілецькій ЗОШ I-III ст. Після закінчення 11 класів поступив в Хмельницьке професійно – технічне училище на повара – бармена. В 2003 році був призваний в лави Збройних Сил України. Повернувшись з армії працював та жив в Хмельницькому.
  В серпні 2014 року призваний по мобілізації згідно з Указом Президента України «Про часткову мобілізацію» та направлений в зону АТО.
  Брав безпосередню участь в бойових діях в складі 13 Чернігівського спецбатальйону на території Луганської та Донецької областей. У березні 2015 року під час бойової операції в районі Дебальцево був важко травмований і доставлений на лікування в Дніпропетровський військовий госпіталь, згодом лікувався у Хмельницькому.
   Тоді, у березні Іванові вдалося вижити і 11 квітня 2015 року він знову повернувся на службу та вже 12 квітня на Великдень його життя обірвалося в с. Зайцеве, Артемівський район, Донецька область.
  Похований 6 травня 2015 року, в с. Новосілка, Деражнянського району.

  ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

               

Категорія: Новини | Переглядів: 603 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz