ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Афган – мій біль
10:32
Афган – мій біль

  28 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.
  Сьогодні 15 лютого у місті Деражня пройшла траурна хода центральною вулицею міста, яка присвячена 28 річниці виведення «Обмеженого контингенту радянських військ» з Афганістану. У траурній процесії взяли участь голова районної ради Віталій Сідлецький, голова районної державної адміністрації Олег Веселовський, голова міста Андрій Ковпак, районна організація ветеранів Афганістану, учасники бойових дій на Сході України та громадськість міста. Учасники поклали квіти до пам'ятника «Воїнам.
  В приміщенні будинку творчості дітей та юнацтва відбулися заходи присвячені вшануванню пам'яті загиблих учасників бойових дій на території інших держав з нагоди Дня пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. Учасників бойових дій на території інших держав та членів їх сімей привітав керуючий справами районної ради Олександр Подсоха та зазначив: «Зі всіх сучасних збройних конфліктів війна у Афганістані була найкривавішою, її тінь торкнулась майже кожної української родини. Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих та друзів. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих та схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою. Бажаю вам, щоб біль війни назавжди залишилась в минулому, щоб ваше мирне життя було наповнене щастям, добробутом, успіхом та впевненістю у завтрашньому дні».
   До привітань долучилися заступник голови районної державної адміністрації Олег Пилипчук, голова районної організації ветеранів Афганістану Маньківській Сергій В’ячеславович. Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року, тобто 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів).
   Найважчим підсумком Афганської війни стала загибель наших солдат і офіцерів, скалічені долі молодих людей, гіркота споминів про бої та кров, втрати та біль. Ця війна залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків. Із Деражнянського району до Афганістану було відправлено понад 200 чоловік, з їх числа четверо воїнів загинуло: Ігор Заремба (м. Деражня), Микола Схабенко (смт. Вовковинці), Віктор Буй (с. Мазники) та Віктор Штойко (с. Божиківці).

        

 

Категорія: Новини | Переглядів: 561 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz