ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Біль втрати пронесений через роки…
11:13
Біль втрати пронесений через роки…

   Двадцять вісім років минуло з тих пір, як вивели війська з Афганістану, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ця війна стала однією з болючих сторінок нашої історії, яку завжди нелегко перегортати і яку ми повинні пам’ятати довічно. Ігор Всеволодович Заремба, випускник Деражнянської ЗОШ №1, який загинув, виконуючи інтернаціональний обов’язок в Афганістані.
5 лютого відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, яке співпало із 30 – річницею загибелі воїна. Схилити голову перед пам’яттю загиблого героя прийшли його мама Майя Степанівна, голова районної ради Віталій Сідлецький, голова районної державної адміністрації Олег Веселовський, голова районної організації ветеранів Афганістану Маньківській Сергій В’ячеславович, побратими, учні та вчителі школи, у якій навчався Ігор.
   Ігор Заремба народився 29 березня 1963 року в місті Деражня. У 1980 році закінчив Деражнянську середню школу №1. Навчання у загальноосвітній школі поєднував із здобуттям музичної освіти в Деражнянській музичній школі, яку звкінчив у 1977 році. Захоплювався грою на акордеоні. У 1980 році вступив на навчання до Кам’янець – Подільського вищого військового училища, після закінчення якого одержав звання лейтенанта. Військову службу розпочав у місті К’яхта, що в Зайбайкаллі. У жовтні 1986 року Ігоря Зарембу було відправлено на службу в Афганістан. Командував взводом саперів, котрі щодня, щогодини дивилися смерті в очі, бо йшли попереду. Це були мужні люди, наділені сталевою витримкою і глибокими професійними знаннями. У одному із боїв І. В. Заремба загинув. Це трапилося 12 січня 1987 року, майже через чотири місяці, як він вступив на землю цієї країни. Посмертно Ігор нагороджений орденом Червоного Прапора, Грамотою Президії Верховної Ради СРСР та пам’ятним знаком “Воїну – інтернаціоналісту».
   Одна із вулиць нашого міста названа іменем Ігоря Заремби. На мітингу пам’яті багато сказано теплих слів на адресу полеглого воїна. Промови виступаючих органічно переплітались із патріотичними піснями у виконанні учнів школи та співочого колективу «Журавка».
  Почесне право на відкриття меморіальної дошки було надано матері Майї Степанівні та голові районної організації ветеранів Афганістану Сергію Маньківському. Після чого дошку було освячено священнослужителем УПЦ. Проведений захід справив велике враження на учасників мітингу, зробив позитивний вплив на формування особистості учнів. В душі кожного з них залишилося почуття патріотизму, гордості за рідну землю, свій народ, любов до рідної Батьківщини. Відтепер з фасаду школи вічно дивитиметься у світ пара очей її героїчно загиблого учня: воїна – інтернаціоналіста Ігоря Заремби.

     

Категорія: Новини | Переглядів: 551 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz