ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Лютий » 7 » Cтартувала друга хвиля електронного декларування
16:20
Cтартувала друга хвиля електронного декларування

  З 1 січня 2017 року стартувала друга хвиля електронного декларування.
Вона охоплює всіх суб’єктів декларування й усі типи декларацій.
  Удругому етапі е-декларування подавати декларації будуть:
суб’єкти першого етапу, а також:
депутати місцевих рад, тобто депутати районної ради, міської, сільських і селищних ради ;  посадові особи місцевого самоврядування 4-7 категорій
   Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК посадовцю треба мати власний електронний цифровий підпис. Відтепер декларант має змогу зберігати чернетки   форми й використовувати раніше подані декларації для створення нових. А також заповнювати декларацію поступово, повертаючись до заповнення необмежену кількість разів, до встановленого строку подачі декларації.
   Ключ можна отримати в ПРиват банку  сервісі приват 24, або в  акредитованому центрі сертифікації ключів органів юстиції України  за адресою м.Хмельницький, вул.Шевченко, 79-A.
    Суб'єкт декларування може подати виправлену декларацію без звернення до НАЗК лише один раз упродовж 7 днів після подання декларації.
   Після цього терміну виправлення можливе лише з дозволу НАЗК і може також передбачати притягнення до відповідальності.
   У е-декларуванні з'явилися нові розділи: об'єкти незавершеного будівництва; нематеріальні активи: об'єкти інтелектуальної власності, ліцензії тощо юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб'єкт декларування або члени його сім'ї; робота за сумісництвом суб'єкта декларування; членство суб'єкта декларування в організаціях та їх органах. 
   Також у деяких розділах збільшився обсяг інформації: одається інформація про співвласників майна, а також про власника майна, яке знаходиться на праві користування (в оренді) у суб'єкта декларування чи членів його родини; інше рухоме майно (крім транспортних засобів, вони декларуються окремо): антикваріат, твори мистецтва, побутові прилади тощо.
   Декларується кожен окремий предмет вартістю більше 100 МЗП (мінімальна заробітна плата, що складає 1378 грн для декларацій за 2016 рік); грошові активи: готівкові кошти, кошти на рахунках, якщо сукупно більше за 50 МЗП (68 900 грн для 2016 року); видатки та правочини суб'єкта декларування: якщо розмір видатку більший за 50 МЗП (68 900 грн для 2016 року) негрошові подарунки, лише якщо разова перевищують 5 МЗП , грошові подарунки, якщо сукупно від одного джерела за рік перевищують 5 МЗП.
  Визначення членів сім'ї залишилося незмінним - особи, які перебувають у шлюбі, а також їхні діти, в тому числі повнолітні, батьки, особи, які перебувають під опікою і піклуванням, інші особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.
   Адміністративна відповідальність настає у випадку завідомо недостовірних відомостей у декларації за розбіжності   100-250 МЗП, кримінальна відповідальність - на 250 МЗП.
   Електронні декларації необхідно подати до  1 квітня 2017 року.

Переглядів: 493 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz