ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Липень » 1 » День молоді, міста та Конституції
13:46
День молоді, міста та Конституції

   За доброю традицією у останню неділю червня деражнянці святкують День молоді та День міста. В цьому році ці свята переплітаються ще й з Днем Конституції України. Це одні з не багатьох свят, які не втрачають свого значення через політичні або економічні мотиви. Цьогоріч жителі Деражні відзначали одразу два ювілеї: 585-річниця міста Деражні та 20-річниця прийняття Конституції України.
  26 червня святковими колонами центром міста пройшла молодь Деражнянщини: вихованці дитячих навчальних закладів із батьками в барвистих вишиванках; випускники загальноосвітніх шкіл у своїх розкішних вбраннях; учні та випускники аграрного ліцею на чолі із директором Миколою Черкаським; хореографічні колективи; переможці та призери обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з бойових мистецтв (тренер Сапарбай Аширович Халнепесов); молодіжна організація «Модерн» (голова Роман Курас); футбольні команди дитячо-юнацької спортивної школи (директор Олег Біляк).
   Урочистості та святковий концерт пройшли на імпровізованій сцені біля Будинку культури. Голова ради Віталій Сідлецький привітав деражнянців, представників молодого покоління із святами: «Якщо порівняти вік нашої Деражні, яка розкинулась серед чудових пишних Подільських краєвидів, а це 585 років, то за  історичними мірками основний Закон країни є досить молодим документом. Всього – 20 років. Але він, як і вся українська нація, має глибоке коріння, адже століттями кращі її представники обдумували державні механізми, які б забезпечували права і вольності українського народу.
   Порівнюючи з віком людини, наша Конституція є молодою. Тому символічно, що в ці гарячі червневі дні ми відзначаємо день молоді – свято нового покоління українців, котре зросло і змужніло у незалежній прекрасній країні. Саме молодь є сьогодні ініціатором і провідником нових поглядів, прогресивних і сміливих ідей у суспільстві, науці, культурі. Саме наші молоді хлопці на східних рубежах у ході антитерористичної операції довели усьому світові готовність та повну спроможність гідно захищати незалежність держави, цілісність її території. Це – наші Герої, це – нова генерація патріотів, на котрих хочуть бути схожими, на котрих рівняються. 
   А сьогодні всі ми з вами іменинники, бо це свято всіх жителів  територіальної громади нашого міста, як молодих так і людей старшого покоління. Майже шість століть ви творили і продовжуєте творити історію нашого рідного міста. За цей час не одне покоління деражнянців бойовими та трудовими подвигами примножували і продовжують примножувати сьогодні здобутки своїх попередників у подальшому розвитку нашого міста та району в цілому. За що усім Вам щиросердечна вдячність та повага».

   З нагоди свята голова ради вручив:
   Почесну грамоту Хмельницької обласної ради Ходаніцькій Галині Володимирівні – завідуючій Деражнянською центральною районною аптекою;
   Подяку Хмельницької обласної ради Мартинюку Валерію Францевичу – депутату Деражнянської районної ради, голові Деражнянського осередку спортивної громадської організації «Федерація футболу України».
Почесними грамотами Деражнянської районної ради Віталій Михайлович нагородив:
Косевич Оксану Михайлівну – директора Деражнянської ЗОШ I-III ступенів №1 П. Ф. Стрілецького;
Фридинського Святослава Євстафійовича – волонтера, громадського активіста;
Чернятинського Андрія Георгійовича – учня Деражнянської дитячо – юнацької школи за спортивні успіхи у Всеукраїнських змаганнях з дзюдо;
Гордєй Галину Анатоліївну за сумлінне виховання дітей та особливе піклування про сім’ю.
  Свято продовжилось концертом, який підготували артисти відділу культури, вчителі та учні дитячої школи мистецтв, вихованці будинку творчості, дітей та юнацтва.

              

Категорія: Новини | Переглядів: 598 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz