ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2015 » Жовтень » 20 » День захисника України
16:37
День захисника України

   День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої  Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
Свято встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України Леоніда Кучми 1999 р., яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.
  Сила нескорених» – саме  під таким гаслом  українці вперше відзначали свято Дня захисника України.
  Напередодні свята 13 жовтня жителі міста Деражня відзначили День захисника України. В заході взяли участь голова районної ради Берегова Оксана Віталіївна, голова районної державної адміністрації Веселовський Олег Ігорович та міський голова Киричок Володимир Андрійович.
   У своєму виступі Оксана Віталіївна зазначила: «Багато  прекрасних  традицій,  долаючи часові відстані, передалося нам – спадкоємцям  волелюбного козацького духу, гідності і мужності  величних героїв українського народу. Вміння боронити рідну землю, рідний дім увійшло в нашу плоть і кров. Серед нас, українців, ніколи не бракувало лицарів, готових на ратному полі, заплатити найдорожчим за рідний край, за його свободу. Події, які відбуваються сьогодні на Сході нашої країни, є доказом того, що ми українці – одна нація, один народ, і готові віддати  життя за незалежність, за цілісність і суверенітет нашої держави. Ми готові до боротьби, до напруженої і ефективної праці на благо рідної Деражнянщини та України в цілому. І ми переможемо. Я хочу щоб сьогодні, ми ще раз з вами, згадали та вшанували пам'ять загиблих в анти – терористичній операції наших земляків, які полягли на сході нашої країни, віддавши найдорожче – життя, за нашу незалежність, за мир та наш з вами спокій :
   Дениса Мирчука, Віталія Каракулу, Ігора Гейсуна,  Володимира Соломчука, Василя Григор’єва, Євгена Андріюка, Івана Зубкова, Івана Краппа, Володимира Малярчука.
  Вічна слава нашими героям та вічна їм пам'ять !
  Голова районної ради спільно з головою районної державної адміністрації вручили нагрудні відзнаки учасникам АТО.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 584 | Додав: saha | Рейтинг: 5.0/1

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz