ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2015 » Лютий » 23 » Деражнянщина відзначила річницю Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні
12:03
Деражнянщина відзначила річницю Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

    20 лютого 2015 року о 18 00 год., на Деражнянщині відбувся вечір – вшанування Героїв Небесної Сотні.
   Лютневі події минулого року стали переломним етапом у новітній історії України та відродили надію на те, що наша мрія жити у вільній, демократичній, європейській державі стане реальністю. Революція гідності змінила свідомість мільйонів людей, які постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за свободу слова, свободу вибору, свободу протесту, за право на гідне, заможне життя. Ми сьогодні в скорботі і з великою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної Сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. 
  Вшанувати пам'ять героїв зібралися представники влади –  голова районної ради Берегова Оксана Віталіївна, перший заступник голови районної державної адміністрації Дащенко Вадим Віталійович, молодь, громадськість міста, духовенство. Вечір – вшанування розпочався запаленням свічок та лампадок пом’янувши усіх загиблих хвилиною мовчання. 
   Під час заходу, у своєму слові голова районної ради Берегова Оксана Віталіївна згадала протистояння на майдані героїв Небесної сотні та значення їх патріотичного подвигу. 
  «Сьогодні ми увічнюємо пам'ять тих людей, які беззбройні стояли на Майдані,  з вірою в Україну і в Бога. У той час, коли окремі сили будували злочинний режим, допомагали йому грабувати Україну, молоді хлопці й дівчата вийшли на Майдан, повстали проти режиму і повалили його. Але, на жаль, Майдан ще не переміг, бо сьогодні те, що відбувається на Сході, є його продовженням.
  Вони віддали життя не для того, щоб в Україні нічого не мінялося, не для того, щоб їм відкривали алеї. Вони віддали свої життя за те, щоб наші діти жили в своїй рідній країні, щоб вони не їхали за кордон шукати кращої долі і роботи, щоб їхні долі були пов’язані з рідною країною. Тож якщо ми хочемо, щоб наші герої були назавжди увічнені в пам'яті, щоб про них згадували не просто раз на рік, а щоб їхня справа перемогла, ми повинні довершити їхню справу до кінця.
  Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Нехай світло свічок буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!  Вічна пам’ять Героям!»
  Закінчився даний захід запуском нічних ліхтариків, які символізували відлітаючі  душі Небесної Сотні в небо.

Категорія: Новини | Переглядів: 683 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz