ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Травень » 19 » Герої миру – Воїни добра
09:21
Герої миру – Воїни добра

   18 травня в одному із залів Деражнянського районного історичного музею відбулось відкриття виставки присвяченій  пам’яті Героїв загиблих та учасників АТО під назвою: Герої миру – Воїни добра.
   Так, районний історичний музей зібрав велику кількість матеріалів, пов’язаних з подіями на Сході України. У експозиції представлені фото безпосередньо самих учасників АТО, світлини загиблих під час невизнаної російсько-української війни жителів Деражнянщини, матеріали із узагальненою інформацією щодо АТО. На виставці показано зразки українських військових одностроїв та військового спорядження: макет у формі військовослужбовця, каска, бронежилет, взірці зброї, озброєння та боєприпасів, які використовують Збройні сили України у зоні АТО: мінометні, протипіхотні, протитанкові міни, саморобні вибухові пристрої та інше. Усю стіну музею прикрашає маскувальна сітка.
   Історичний музей на чолі з директором Олександром Кохановським провів велику та кропітку робіту зі збору, підготовки та розміщення матеріалів пов’язаних з подіями на Сході країни. Працівникам музею допомагали батьки та родичі загиблих воїнів, учасники АТО, які повернулись із страшного пекла та волонтери, що на власні очі бачили жахи війни.
    Участь у відкритті виставки взяли голова районної ради Віталій Сідлецький, керуючий апаратом райдержадміністрації Людмила Давидович, голова міста Андрій Ковпак, депутат Хмельницької обласної ради Оксана Берегова, депутати Деражнянської районної ради, батьки та рідні загиблих Героїв, воїни АТО, волонтери, громадські активісти, школярі. Приємно відмітити, що на виставку завітали «кіборги» з Хмельницького та учасники АТО з Жмеринки.
   Із словом вітання і вдячності виступив голова ради Віталій Сідлецький та зауважив, що створення такої виставки є дуже необхідним, адже невід’ємною складовою творення гідного майбутнього є саме пошановування минулого. Він припустився, що експозиція привертатиме увагу молодого покоління і вкотре нагадуватиме про кроваву ціну свободи для українців. Велику увагу державі потрібно приділяти саме патріотичному вихованню молоді та підростаючому поколінню. Бо це – одне з основних завдань, і воно є саме тим напрямком роботи, що відіграє важливу роль у становленні українського суспільства.
  Зворушливими і проникливими до глибини душі стали привітання та дарунки найменших учасників заходу це: учні Вовковинецької ЗОШ, Маниковецької ЗОШ, Деражнянської ЗОШ №2 та вихованці дошкільного навчального закладу №2 «Берізка». Діти співали пісні, розповідали вірші, роздавали бійцям подарунки зроблені своїми крихітними рученятами, які в майбутньому будуть служити їм оберегами.
   І ще раз хочеться згадати сумний список загиблих Героїв, які втратила Деражнянщина:

Гейсун Ігор Володимирович – м. Деражня

                                                                        Мирчук Денис Віталійович – с. Радівці

 

Андріюк Євген Олександрович – м. Деражня

Соломчук Володимир Володимирович – м. Деражня

Каракула Віталій Олександрович – м. Деражня

Григорєв Василь Леонідович – с. Нижнє

Зубков Іван Іванович – м. Деражня

Крапп Іван Олександрович – с. Новосілка

Малярчук Володимир Михайлович – м. Деражня

                                                                    Солтис Юрій Миколайович – с. Зяньківці

                                                                         Воронюк Артем Юрійович – с. Нижнє

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Категорія: Новини | Переглядів: 723 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz