ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2018 » Жовтень » 4 » Міжнародний день музики
16:46
Міжнародний день музики
   Наймузичніший день у році весь світ традиційно відзначає 1 жовтня. Вперше відзначати Міжнародний день музики запропонував піаніст і композитор Дмитро Шостакович, а офіційно він почав святкуватися в усьому світі з 1 жовтня 1975 року за рішенням Міжнародної музичної ради при ЮНЕСКО.
   Офіційною метою такого свята було озвучено поширення музичного мистецтва в суспільстві, реалізація властивих ЮНЕСКО ідеалів миру, взаєморозуміння і дружби різних народів, розвиток їхніх культур, ознайомлення і обмін музичним досвідом, взаємоповага до естетичних цінностей одне одного.
  2 жовтня, у Деражнянській дитячій школі мистецтв відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня музики, куди завітали голова районної ради Віталій Сідлецький, голова райдержадміністрації Андрій Зелінський, міський голова Андрій Ковпак.
   Віталій Михайлович привітав усіх із Міжнародним днем музики, адже музика збагачує життя тих, хто її творить, і тих, хто її сприймає серцем. Він щиро подякував за працю усім, хто вирощує таланти, передає свої вміння молодим людям, виховує у них патріотизм і любов до своєї держави. “Хай добро, яке ви випромінюєте разом з музикою, множиться і вертається до вас сторицею», - побажав голова ради. Кращим працівникам голова ради вручив Почесні грамоти.
  Згодом святкування Міжнародного дня музики продовжилося концертом працівників, викладачів та учнів Деражнянської дитячої школи мистецтв.
   Наше життя просто неможливо уявити без музики. Вона супроводжує нас всюди: ранкове пробудження, пробіжка на свіжому повітрі, дорога на роботу і додому, свята, мінорний настрій, концерти, вечірки, романтичний вечір при свічках, колискова, відспівування... Людина народжується і йде, супроводжувана музикою. Цей чарівний вид мистецтва дивним чином відображає нашу дійсність, передає наші емоції і водночас здатний впливати на нас, викликаючи цілу палітру почуттів: то гнів, то насолоду, то пристрасть, то заспокоєння. І все це різноманіття музичних творів засноване на вмілому використанні лише семи всім відомих нот.
                      
Переглядів: 383 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz