ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2018 » Листопад » 16 » Міжнародний день сліпих
14:46
Міжнародний день сліпих
   13 листопада у світі відзначають Міжнародний день сліпих. Його святкування запровадили за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.
   Саме 13 листопада 1745 року у Франції народився Валентин Гаюї – відомий педагог, який заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл і підприємств для сліпих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, саме ця дата відзначається як День сліпих.
   У залі Деражнянської дитячої школи мистецтв 14 листопада з нагоди Міжнародного дня сліпих зібралися незрячі жителі Деражнянщини, голова ради Віталій Сідлецький, керуюча апаратом райдержадміністрації Людмила Давидович, заступник голови міської ради Андрій Івахов, начальник управління соціального захисту населення Тетяна Кравченко та представники Хмельницької організації УТОС. Вони обговорили проблеми, які їх хвилюють, а також поділилися планами щодо поліпшення умов для людей з особливими потребами.
Незрячі – окрема категорія людей з особливими потребами, яким необхідна підтримка суспільства.Умови для їхньої соціалізації, проживання, а також освіти залишаються незадовільними. Як ми бачимо, наші вулиці абсолютно не облаштовані для пересування незрячих людей. І ще є багато проблем, які стосуються життя, побуту, навчання таких осіб. І тому у цей день хочеться привернути увагу громадськості до проблем сліпих та слабозрячих людей, бути більш чуйними до їхніх потреб. Часом потрібно допомогти перейти дорогу, або щось купити. Також є великі труднощі з працевлаштуванням, наданням медичної допомоги. А питання соціалізації – це те, що необхідно вирішувати на державному рівні.
   «Хочеться, щоб про проблеми незрячих ми згадували не тільки у Міжнародний день сліпих, а щоб пам’ятали про це завжди. Це сильні духом люди. Окрему подяку хотілося б висловити рідним, які завжди знаходяться поруч, і в скрутну хвилину, і в хвилину радості. Бажаю усім вам здоров’я, радості, терпіння та Божого благословення” – зазначив Віталій Михайлович у своєму виступі.
   Під час проведення заходу маленькі вихованці Деражнянського районного центру соціальної реабілітації дітей – інвалідів та учні дитячої школи мистецтв демонстрували свою майстерність.
         
Переглядів: 360 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz