ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2011 » Жовтень » 28 » Нарада з сільськими, селищними та міськими головами північого регіону області
10:24
Нарада з сільськими, селищними та міськими головами північого регіону області
                                                              26 жовтня відбулася нарада з ініціативи та під головуванням керівника обласної ради Миколи Дерикота у місті Старокостянтинові з сільськими, селищними та міськими головами північного регіону області.
    В нараді взяла участь і делегація посадосих осіб Деражнянського району під керівництвом голови районної ради Стрілецької Л.В., голови райдержадміністрації Шагаки В.О. та заступника голови районної ради Веселовського О.І.
    Метою зібрання було визначено розгляд надзвичайно важливих та актуальних для територіальних громад краю питань і визначення шляхів розв’язання існуючих проблем.
    Не менш важливим і актуальним питанням, яке порушувалось на нараді з сільськими, селищними та міськими головами, – впровадження земельної реформи в області. Микола Дерикот наголосив головам сільських громад на необхідності активно працювати у своїх територіальних громадах щодо врегулювання земельних питань. Він акцентував увагу посадових осіб місцевого самоврядування на здійсненні інвентаризації земель кожної територіальної громади – спільно з громадою вирішити розташування зони відпочинку, пасовища, кладовища тощо та рішеннями сесій рад закріпити території за територіальними громадами.
   В ході наради з представниками місцевого самоврядування йшла мова про проект Закону України «Про ринок земель», прийняття якого вкрай необхідне для розвитку земельних відносин, оскільки він врегульовує питання, пов’язані з організацією і функціонуванням ринку земель в Україні шляхом визначення правових та економічних засад ринкового обігу земельних ділянок, встановлення порядку продажу земельних ділянок та прав на їх оренду на земельних торгах, встановлення економіко-екологічних та правових обмежень щодо обігу земель сільськогосподарського призначення з метою запобігання спекулятивним операціям та монополізації ринку земель сільськогосподарського призначення, оптимізації 
 сільськогосподарського землекористування при обігу земельних ділянок, визначення ефективного власника землі.
   Підсумовуючи роботу наради, голова обласної Микола Дерикот звернувся до присутніх з такими словами: «Ми не досягнемо конкретних результатів у роботі і не побудуємо демократичне суспільство, якщо кожен сільський, селищний, міський голова самостійно не зробить все необхідне для кращого розвитку своєї територіальної громади. Адже кожен з вас обраний, насамперед, для керівництва громадою і задоволення її потреб. Ми повинні спільно будувати нашу Україну».
Переглядів: 711 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz