ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Березень » 15 » Новий Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» вступить в дію з 1 травня 2017 року
17:12
Новий Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» вступить в дію з 1 травня 2017 року
   Новий закон приведено у відповідність до законодавства про державну службу, зокрема в питаннях визначення категорій та рангів посадових осіб місцевого самоврядування, оплати праці, а також вступу громадян України на службу в органи місцевого самоврядування, її проходження та припинення
   Ухвалений Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (далі — Законопроект № 2489) встановлює 3 категорії та 9 рангів посад службовців місцевого самоврядування.
Черговий ранг у межах відповідної категорії посад, як і на державній службі, присвоюватиметься службовцю місцевого самоврядування через кожні три роки з урахуванням оцінювання результатів його службової діяльності.
   Окрім того, вводиться посада керівника служби в органі місцевого самоврядування (далі — керівник служби), повноваження якого виконуватиме керуючий справами, а в апараті сільської (селищної, міської) ради, її виконавчих органах із загальною чисельністю менше 20 службовців місцевого самоврядування — сільський (селищний, міський) голова.
   Також Законопроектом № 2489 визначено права і обов’язки службових осіб місцевого самоврядування, порядок виконання доручень, наказів, їх політичної неупередженості. Право на службу в органах місцевого самоврядування матимуть повнолітні громадяни України, які вільно володіють державною мовою. Законопроектом № 2489 визначено загальні та спеціальні вимоги до професійної компетентності кандидата на зайняття вакантної посади службовця місцевого самоврядування.
   Вступ на службу в органи місцевого самоврядування, як і призначення на вищу посаду, можливий буде лише за результатами конкурсного відбору.
  Щодо оплати праці, то держава визначатиме загальні вимоги до встановлення умов оплати праці службовців місцевого самоврядування та мінімальні посадові оклади службовців місцевого самоврядування. Оскільки фінансове забезпечення служби в органах місцевого самоврядування здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів, то органи місцевого самоврядування встановлюватимуть умови оплати праці службовців місцевого самоврядування з урахуванням місцевих умов та можливостей відповідних місцевих бюджетів.
   Надбавки за ранг та стаж служби в органах місцевого самоврядування встановлюватимуться аналогічно до надбавок державним службовцям. Зокрема, надбавка за вислугу років установлюватиметься на рівні 3% посадового окладу службовця місцевого самоврядування за кожний рік стажу служби в органах місцевого самоврядування, але не більше 50% посадового окладу. Норми щодо права службових осіб місцевого самоврядування на щорічні основну та додаткову відпустки, а також умови відкликання з відпусток, повністю дублюють відповідні норми законодавства про державну службу.
  Окрім того, окремий розділ Законопроекту № 2489 регулює особливості проходження служби виборними посадовими особами місцевого самоврядування. Пенсійне забезпечення службовців місцевого самоврядування здійснюватиметься відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV. Прийнятий закон має набути чинності з 01.05.2017. КМУ доручено за три місяці привести нормативні акти у відповідність до ухваленого закону та розробити нові.
Переглядів: 864 | Додав: saha | Рейтинг: 5.0/1

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz