ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2019 » Травень » 10 » Свято із сльозами на очах
15:52
Свято із сльозами на очах

    9 травня – день нашої гордості, нашої величі, мужності і відваги. День нашої пам'яті. Ми у вічному боргу перед тими, хто подарував нам мир, весну і найголовніше – життя.  І поки ми будемо пам’ятати про цю війну, ми будемо жити, буде жити наша Батьківщина і рідна Україна
   9 травня Україна святкує День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
   Ми відзначаємо це свято як день радості й скорботи, пам'яті й безсмертя, як свято дружби народів, які в ім'я життя і майбутнього власною кров'ю захищали від загарбників кожний клаптик нашої рідної землі.
   Вже традиційно на площі біля Будинку культури відбулися урочистості присвячені перемозі над нацизмом у Другій світовій війні. Саме до сивочолих ветеранів було прикуто найбільше уваги, саме до них з вітальними словами та словами вдячності зверталися керівники району, діти – словами пісень та танцювальних номерів, артисти – у своїх виступах. Закінчився концерт Віденським вальсом, в якому закружляли ветерани та учасники свята.
   Звертаючись до присутніх учасників бойових дій та громади голова ради Вітай Сідлецький привітав усіх зі святом та зокрема виголосив: «Пам’ять про тих, чиє життя обгоріло у пеклі війни, ще довго буде нагадувати людству про неприпустимість повторення трагічних сторінок історії. На жаль, не всі усвідомлюють ці істини. І сьогодні знов на українській землі проливається кров її захисників, знов найкращі її сини виборюють право на свою свободу і незалежність. Проте я глибоко переконаний – українці вистоять, переможуть і житимуть у вільній, заможній демократичній державі. Адже захисники сучасної України – це нащадки славних воїнів Другої світової війни, які пам’ятають про подвиги своїх дідів і прадідів і надихаються їх героїзмом», – наголосив голова районної ради.
  Після завершення святкового концерту центральною вулицею міста з урочистим маршем пройшли представники влади, ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій у зоні АТО та ООС, афганці, вчителі, школярі та інші мешканці і гості міста до Меморіалу Слави. 
   Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять жертв Другої світової війни, та поклали квіти до Меморіалу Слави.
   Зі святом Перемоги Вас дорогі деражнянці !


 

Категорія: Новини | Переглядів: 282 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz