ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Травень » 10 » Свято зі сльозами на очах
09:51
Свято зі сльозами на очах
  9 травня 2017 року у місті Деражня відбулися заходи щодо відзначення 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Розпочалося святкування о 10 годині. Урочиста хода пройшла алеєю парку до Меморіалу Слави. У ході взяли участь представники влади, ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій у зоні АТО, афганці, вчителі, школярі, депутати обласної, районної рад та інші мешканці і гості міста.
  Ветеранів та всіх присутніх з Днем Перемоги над нацизмом у Європі привітав голова районної ради Віталій Сідлецький, він згадав усіх мужніх людей, яких немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу Батьківщини, відбудовував зруйновані жорстокою війною міста і села. У своєму виступі Віталій Сідлецький зазначив: «Ми схиляємо голови у пошані перед тими, хто 72 роки тому під різними прапорами, з неймовірною жагою справедливості виборов Перемогу, зупинив Другу світову війну, виніс вирок нацизму, приніс мир і надію. День Перемоги над нацизмом – свято із сльозами на очах, бо занадто високу ціну заплатили за нього народи – десятки мільйонів жертв, скалічених доль, втрачених талантів, незагоєних фізичних і душевних ран. Немає на українській землі, у нашому місті, у населених пунктах району родини, у літописі якої не залишила страшні сторінки та жахлива війна, відлуння якої болить нам і сьогодні. Вдячні нащадки шанують великий подвиг, мужність, патріотизм, незламну волю, самопожертву та гуманізм покоління, яке вистояло у смертельній боротьбі з нацизмом. Ветерани завжди залишаються для нас взірцем служіння Батьківщині, своєму народу, найкращим людським ідеалам і сьогодні вони своїм прикладом надихають на перемогу наших вояків, які відстоюють єдність України, її право на незалежність, демократію та свободу».
  На завершення виступу голова ради зазначив: «А сьогодні завданням нашого покоління є відстояти мир, повернути спокій в українські сім’ї, не дозволити розпалити вогонь нової світової війни, відродитися жахам фашизму, геноциду. Тож у ці світлі травневі дні згадаємо, вшануємо усіх, хто наближав День Перемоги, відстоював Мир тоді і тих, хто робить це сьогодні – на блок-постах і українських кордонах, волонтерських центрах, госпіталях, всюди, де кується наша українська міць».
  Учасники мітингу поставили квіти до Меморіалу Слави та вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв Великої Вітчизняної війни.
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Переглядів: 527 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz