ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Березень » 1 » Тризуб – це Україна
16:32
Тризуб – це Україна

   В рамках проведення акції під назвою «Тризуб – це Україна», 28 лютого Деражнянщина також прийняла участь у міжнародному флешмобі. Головна мета акції – правильна популяризація України. Хвиля акції прокотилася по школах та організаціях району.
  В зв’язку з останніми подіями в світі, постала гостра проблема у відсутності ідентифікації українських національних символів за кордоном. Через недостатню поінформованість світової спільноти про національну символіку України, виникла проблема ототожнення традиційних українських національних символів з символами ультраправих рухів. Такий стан речей дозволяє окремим політичним та громадським силам за кордоном використовувати українську символіку в цілях негативної пропаганди, що в свою чергу призводить до дезінформації громадськості за кордоном про поточний стан справ в Україні. За одяг із зображенням тризубу навіть можуть звинуватити у нацизмі. Саме тому був започаткований міжнародний флешмоб «Тризуб – це Україна». Організатори хочуть донести до світової спільноти національну символіку України і запобігти тому, аби окремі політичні чи громадські сили використовували зображення українського герба в цілях негативної пропаганди.
   Більше півроку тому українського футболіста Романа Зозулю іспанські ЗМІ звинуватили у нацистських поглядах. Приводом для цього став малюнок на футболці спортсмена – там був зображений герб України. У кількох іспанських медіа з'явилися публікації, згідно з якими український тризуб назвали символом добровольчих батальйонів, які воювали в АТО, назвавши їх нацистськими формуваннями.
Саме цей інцидент став поштовхом для створення міжнародної акції «Тризуб – це Україна». Ідея створення флешмобу належить президенту світового конгресу українських молодіжних організацій Мирославу Гочаку та голові міжфракційного депутатського об'єднання «Співпраця: Україна – Діаспора» Дмитру Лубінцю. Вони і записали перше відео звернення та заклик до участі у флешмобі.
    Організатори кажуть – на флешмоб відгукнулись сотні людей з різних куточків не тільки нашої держави, а й інших країн. Також, організатори стверджують – акція немає жодного політичного характеру.
   Взяти участь у флешмобі може кожен бажаючий. Для цього потрібно роздрукувати плакат з гаслом акції “Тризуб це Україна“ або “Trident is Ukraine“ та зробити горизонтальне фото. Світлину розмістити на офіційній сторінці акції у Фейсбуці та на своїх сторінках у соціальних мережах, обов’язково вказавши хештеґ #Тризуб це Україна #Trident is Ukraine і місто та країну, де зроблено фото. Також можна відправити фотоґрафії де одна особа або група осіб одягнуті в український національний одяг, одяг з принтом тризуба, або фото на якому учасники сформують форму тризуба. Креативність за кожним особисто. В соціальних мережах відмітити декілька своїх друзів та передати їм естафету.
   Завершиться флешмоб наприкінці серпня, великою фотовиставкою найкращих та найцікавіших фотографій.

Категорія: Новини | Переглядів: 546 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz