ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2015 » Травень » 19 » В. Гройсман: Потрібно забезпечити ті конституційні зміни, які підтвердять незмінність реформ в Україні і відображатимуть настрої суспільства
14:36
В. Гройсман: Потрібно забезпечити ті конституційні зміни, які підтвердять незмінність реформ в Україні і відображатимуть настрої суспільства

     Голова Верховної Ради України, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман у п’ятницю провів чергове засідання Комісії.
   На початку пленарного засідання Комісії В.Гройсман нагадав, що створено три робочі групи, які напрацьовуватимуть зміни до Конституції України за пріоритетними напрямками реформування - децентралізації, удосконалення конституційних засад правосуддя та конституційного регулювання прав, свобод і обов’язків людини та громадянина.
   Під час сьогоднішньої роботи нам важливо обмінятися думками щодо напрацьованих матеріалів», - наголосив він. При цьому В.Гройсман зазначив, що у ході засідань робочої групи, яка опрацьовує реформу з децентралізації, вже знайдено відповідь на багато питань щодо розподілу владних повноважень, і висловив впевненість, що до представлення остаточного варіанту відповідного законопроекту буде знайдено єдиний підхід до питань, які нині є дискусійними.
   В.Гройсман заявив, що потрібно забезпечити ті конституційні зміни, які підтвердять незмінність реформ в Україні і відображатимуть настрої суспільства.
     Голова Комісії зазначив, що графік роботи досить інтенсивний і напружений, але за попередні тижні вже є «солідні напрацювання». «Ми близькі до фінішу, до завершення роботи», - сказав В.Гройсман.
   Керівник Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, член Комісії Михайло Теплюк повідомив, що пропонується затвердити трирівневу систему самоврядування: низовий, до якого входитимуть громади, що об’єднуватимуть одне або кілька поселень; середній - повіт, що об’єднає кілька громад, і вищий - регіони, основу яких становитимуть області, Автономна Республіка Крим, а особливий статус у питанні самоврядування матимуть міста Київ і Севастополь.
   Також, за його словами, пропонується вдосконалити повноваження Верховної Ради України у частині призначення виборів на місцевому рівні. Пропонується, аби це здійснювалося на конституційному рівні. М.Теплюк нагадав, що Верховна Рада сьомого скликання через існуючу систему не призначила більше як 200 виборів до місцевих органів влади.
     Серед інших новел пропонується унеможливити поєднання депутатських мандатів різних рівнів місцевого самоврядування.

За матеріалами сайту Верховної Ради України: http://iportal.rada.gov.ua

Джерело: http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/Povidomlennya/109336.html

Категорія: Новини | Переглядів: 556 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz