ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Лютий » 28 » Відкриття виставки в Деражнянському районному історичному музеї
17:04
Відкриття виставки в Деражнянському районному історичному музеї

  27 лютого в Деражнянському районному історичному музеї відбулось відкриття виставки художника-графіка, знаного майстра, надзвичайно творчої людини, члена Національної спілки художників України Якова Мар’яновича Павловича. Він живе і трудиться тут, поряд з нами, в місті Хмельницькому. На відкриття виставки завітали голова районної ради Віталій Сідлецький, заступник голови райдержадміністрації Олег Пилипчук, учні навчальних закладів, жителі міста.
  Палітра творчих пошуків художника багатогранна: проектування інтер'єрів, екстер'єрів, графічний дизайн, оформлення книг, іншої поліграфічної продукції. Я.М. Павлович є автором комплексного благоустрою меморіальних скверів воїнам Великої Вітчизняної війни у місті Хмельницькому, селах Попівці, Давидківці, площі біля кінотеатру “Сілістра”. Кажуть, що одним із кращих сільських музеїв в Україні є музей села Копачівка Деражнянського району.
  На виставці художник-графік презентував макет пам’ятного знаку “Жертвам Голодомору 1932-1933 років».
  Художником створено експозиції Шепетівського краєзнавчого музею, музеїв М. Островського у Берездові та Ізяславі, краєзнавчого музею в історико-культурному заповіднику "Межибіж". Загалом ним оформлено біля 30 музеїв, розроблено понад 300 фірмових знаків, логотипів, піктограм, десятки буклетів, плакатів, каталогів. Він – учасник багатьох міжнародних і вітчизняних виставок, щирий пропагандист високого і прекрасного. Його перу належать десятки статей про митців Хмельниччини, адже Яків Мар'янович член не лише Національної Спілки художників (1989), а й Спілки журналістів України (1995). Уподовж 1995-2000 років Я.М. Павлович очолював Хмельницьку обласну організацію Національної Спілки художників України, а з 2000 по 2005 роки був її відповідальним секретарем. За творчу діяльність, вагомий внесок у розвиток та популяризацію образотворчого мистецтва, художнє оформлення установ культури у 2001 році був нагороджений обласною премією ім. В. Розвадовського.
  На завершення зустрічі Яків Мар’янович подарував районному історичному музею портрет Тараса Григоровича Шевченка, виготовлений у стилі графіка.
   Як істинний патріот свого краю, Яків Мар’янович багато зусиль прикладає до увіковічення нашої героїчної історії. Він є автором комплексного благоустрою меморіальних скверів воїнам Другої світової війни в місті Хмельницькому (військове кладовище). Мріє про втілення в життя розробленої ним стели, що увіковічує подвиг воїнів-хмельничан, які загинули на фронтах Другої світової війни та Меморіалу воїнів, які отримали звання Героя за звільнення міста Хмельницького.

   

Категорія: Новини | Переглядів: 607 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz