ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Вересень » 2 » Відкрито Деражнянське бюро правової допомоги
13:05
Відкрито Деражнянське бюро правової допомоги

  1 вересня 2016 року у Деражнянському районі за адресою : м.Деражня, пров.Новий, 3, тел.3-02-64, 3-03-14 розпочинає надавати послуги Деражнянське бюро правової допомоги. Звернувшись до нього, кожен мешканець нашого району зможе отримати безкоштовні консультації з правових питань та скористатися електронними сервісами Мін’юсту.
  З нагоди відкриття до бюро завітали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Стьопіна Наталія Олександрівна, директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Гоцький Григорій Іванович, начальник Головного управління юстиції у Хмельницькій області Худняк Віктор Анатолійович, які разом з головою Деражнянської районної державної адміністрації Веселовським Олегом Ігоровичем, головою Деражнянської районної ради Сідлецьким Віталієм Михайловичем, заступником голови міста ДеражніІваховим Андрієм Васильовичем, приватними нотаріусами Бас Людмилою Йосипівною та Мельник Альоною Василівною, працівниками відділу державної виконавчої служби та відділу державної реєстрації актів цивільного стану, представниками громадськості взяли участь в роботі «круглого столу», присвяченому питанню діяльності бюро правової допомоги та привітали новопризначених працівників Сідлецьку Оксану Володимирівну – керівника бюро, та Шкейду Костянтина Миколайовича – головного спеціаліста  з початком роботи.
   Директор Регіонального центру Стьопіна Н.О. повідомила, що бюро правової допомоги – це всеукраїнська мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад.

   Основними завданнями бюро правової допомоги є: правопросвітництво у територіальних громадах;  надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян; забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.
   На практиці це означає, що кожен, хто звернеться до бюро за юридичною консультацією – її отримає, як і матиме доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. Крім того, клієнти матимуть змогу через бюро отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це буде необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; а також фахівці бюро представлятимуть інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів.
   Як зазначивдиректор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Гоцький Г.І. , діяльність бюро правової допомоги передусім буде спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст. Отримання юридичних консультацій у бюро сприятиме виробленню у громадян практики використовувати правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань замість узвичаєних корупційних практик. Також це сприятиме досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних судових спорів; зменшуватиме ризики обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браку адвокатів у сільській місцевості та малих містах; більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування; зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх тощо.

    

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 513 | Додав: saha | Рейтинг: 5.0/1

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz