ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2017 » Лютий » 22 » Вишивана моя Україна
17:48
Вишивана моя Україна

  У рамках проведення всеукраїнської казначейської акції «Вишивана моя Україна» карта країни, вишита працівниками всіх Казначейств, була передана в лютому 2017 року до Хмельницької області для ознайомлення з уже готовим твором.
21 лютого 2017 року чудо-оберіг казначейської родини – карта “Вишивана моя Україна” завітала на терени Деражнянщини.
   Неможливо передати словами ту кількість позитивних емоцій, почуття патріотизму, яке викликала карта-вишиванка. Адже у кожний стібок, у кожний хрестик вкладено душевне тепло і талант, що передавався з покоління в покоління. Побачивши її, таку живу і невимовно красиву, серце переповнялося гордістю. Карта “Вишивана моя Україна” спонукає до єдності та порозуміння. Роздивляючись її, – всі без винятку учасники,– долучилися до духовних традицій нашого народу. Це є звернення до життєдайних джерел народного мистецтва, усвідомлення свого родоводу. Тут відображається світ краси та фантазії, світ натхненних образів, коріння яких сягає давніх звичаїв і уявлень наших предків. Народні орнаменти – це складна мова, яка розповідає про думки та почуття, про пізнання світу, про любов, красу та сподівання. Низькій уклін тим талановитим рукам, що створили цей витвір.
  Карта “Вишивана моя Україна” була презентована в УДКСУ у Деражнянському районі. До презентації долучились голова районної ради Віталій Сідлецький, голова райдержадміністрації Олег Веселовський, заступник голови РДА Олег Пилипчук, начальник УДКСУ у Деражнянському районі Оксана Марчук із колективом, працівники відділів та служб райдержадміністрації. Всі учасники акції були вбрані у колоритні вишиванки.
  Це – естафета краси, добра та любові до Батьківщини. Адже в кожному сантиметрі вишитого полотна сконцентрувалася багатолітня історія, біль поразок і радість перемог, і, водночас, найкращі надії та сподівання. Отак, на наших очах, у нашому сучасному світі, з його модерновими технологіями, поставало казначейське диво, славна вишиванка-оберіг. Отак, споконвічне просте заняття – вишивання – розбудило генетичну пам’ять, згуртувало, і казначеїв, і їхні родини, і всіх небайдужих до історії України, які долучилися до магії створення карти.

               

 

Категорія: Новини | Переглядів: 565 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz