ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 08.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2015 » Листопад » 12 » Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва
14:10
Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

    Раніше Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначався в Україні 23 березня. Ця дата була встановлена в березні 2000 року Указом Президента України № 484/2000, враховуючи вагомий внесок працівників культури та аматорів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно – просвітницьку діяльність. З 2014-го року, відповідно до Указу Президента України від 30 грудня 2013-го року № 717/2013, цей День став відзначатися 9-го листопада, спільно з Днем української писемності та мови.
    10 листопада 2015 року на Деражнянщині відбулися урочисті заходи з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в приміщенні Деражнянської дитячої школи мистецтв. У заході взяли участь керуючий справами Деражнянської районної ради Подсоха Олександр Олександрович та заступник голови районної державної адміністрації Пилипчук Олег Володимирович.
   Олександр Олександрович привітав всіх працівників із святом, побажав міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги, а також здійснення життєвих планів, надій і мрій, а кожен день вашого життя нехай буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог та зазначив: «Без перебільшення можна стверджувати, що збереження національних традицій – запорука успішних перетворень сучасного суспільства. Культура робить людину особистістю, незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших.
   Українська культура займає гідну нішу у світовому співтоваристві, оскільки має давні коріння. Нам є чим пишатися. Багатовікова історія збагатила український народ неповторними цінностями. Ваша професія – особлива, адже ви покликані дарувати радість душі, наповнювати високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне. Завдяки вам, ми вчимося любити рідний край, пісню і танець рідного народу, що, у свою чергу, сповнює нас високими патріотичними почуттями».
   За багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток аматорського мистецтва району та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Олександр Олександрович нагородив Почесними грамотами Деражнянської районної ради: Слугоцьку Людмилу Дмитрівну – методиста Деражнянського районного будинку культури, солістку Деражнянського народного хору; Шарапова Віктора Михайловича – директора  Деражнянського районного будинку культури та Деражнянський народний хор (керівник, заслужений працівник культури Смагитель С.М.)
   Після завершення офіційної частини свята для усіх присутніх працівниками відділу культури був підготовлений святковий концерт у форматі несподіванок та сюрпризів. На сцені виступали діти працівників відділу культури із своїми музичними, танцювальними та іншими привітаннями, що стало приємним подарунком для їхніх батьків, бабусь та дідусів. Родзинкою та найбільшою несподіванкою для однієї з матерів був виступ сина, що є студентом Хмельницького музичного училища ім. В. І. Заремби, який завітав на святковий концерт разом із ансамблем духових інструментів, щоб привітати свою матір з професійним святом.    

 

Категорія: Новини | Переглядів: 637 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz