ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Квітень » 29 » Засідання п’ятої сесії районної ради сьомого скликання
09:50
Засідання п’ятої сесії районної ради сьомого скликання

   26 квітня пройшло пленарне засідання 5 сесії Деражнянської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Віталій Сідлецький та за участі голови районної державної адміністрації Олега Веселовського. Також на сесію були запрошені: Депутати обласної ради від району, заступники голови районної державної адміністрації, начальник Хмельницької місцевої прокуратури Деражнянського відділу, начальник райвідділу УМВС в Хмельницькій області, сільські, селищні, міський голови.
  Віталій Михайлович почав сесію із вшанування пам’яті загибелі в зоні АТО Героя України Артема Воронюка із с. Нижне та депутата районної ради Яковлєва Юрія Васильовича, який також був учасником АТО та передчасно відійшов у вічність. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих.
   Далі голова ради зазначив: «Сьогодні минає 30 років як наша мальовнича українська земля здригнулася від жахливої трагедії  -  Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне  наступне покоління. Ще до сьогодні в  пам’яті людей які пройшли через страшне пекло, які хоч раз побували в чорнобильській «зоні» стоять безлюдні вулиці Прип’яті, кинуті школи, дитячі майданчики, що застигли, колючий дріт зони, яблуні, які вгинаються від дозрілих плодів зарослі в високій траві біля покинутих господарями будинків, зарослі деревами, кущами, травою опромінені села. Вони порожні, мертві.
   Я, представник молодшого покоління, низько схиляю голову перед кожним, хто носить чесно заслужене звання ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС. В моїй уяві справжній ліквідатор  - це герой, бо він своїми руками, своїм здоров’ям врятував нас, отчу землю, її природу, а отже майбутнє від непередбачуваних наслідків ядерної катастрофи. Є такі герої і в нашому районі. Понад 200 чоловік із 23 населених пунктів району під час виконання ліквідаційних робіт дивилися, як кажуть, смерті в очі. 113 ліквідаторів аварії на ЧАЕС нині проживає в районі. З них І категорії – 21 чоловік, ІІ категорії – 34 чоловіки, ІІІ категорії – 38 чоловік,  ІV категорії – 1 чоловік.  Більше 40 чорнобильців померло. Ці люди побували в чорнобильському пеклі у розпалі біди, хтось, нехай, і трохи пізніше. Хтось із них привіз звідтіля довічну “пам’ятку” – тяжку недугу й інвалідність, а хтось через ту недугу уже пішов передчасно на той світ»
  І знову хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять померлих ліквідаторів Чорнобильської трагедії.
   Сьогодні сесія районної ради проходила у новому форматі голосування так, як згідно частини 3, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з 23 лютого 2016 року для прийняття рішень, з’ясування волевиявлення депутатів Ради на пленарних засіданнях Ради проводиться відкрите поіменне голосування. Результати поіменного голосування фіксуються і підраховуються лічильною комісією районної ради.
   На засіданні сесії депутати розглядали та обговорювали питання згідно затвердженого порядку денного.
   Депутатами прийнято 2 районні програми:Програма  розвитку туризму у Деражнянському районі на 2016 – 2020 роки;
Програму розвитку  волейболу у Деражнянському районі на 2016 - 2019 роки.
   Також, розглядались питання про внесення змін до районного бюджету на 2016 рік, про яке доповіла начальник управління фінансів райдержадміністрації Петрів В. П., про реформування друкованого засобу масової інформації газети «Вісник Деражнянщини» та Редакції районної газети «Вісник Деражнянщини», співзасновниками яких є Деражнянська районна рада, про погодження надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж населеного пункту села Коржівці Деражнянського району Хмельницької області.
   На пленарному засіданні було затверджено ряд майнових питань, зокрема, про надання згоди відділу освіти Деражнянської районної державної адміністрації на передачу в оренду частини нежитлового приміщення Кальнянського навчально – виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Деражнянської районної ради Хмельницької області публічному акціонерному товариству «Укртелеком» Хмельницької філії; про надання згоди адміністрації Деражнянської центральної районної лікарні  на списаня пральної машини  МСТ - 25 - Є -УХЛ 4; про передачу на праві оперативного управління Деражнянській центральній районній лікарні рухомого та нерухомого майна.
   Більшістю голосів надано дозвіл на реорганізацію (перетворення) - Деражнянського навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів  № 3, ліцей» імені Героя України Івана Зубкова Деражнянської районної ради Хмельницької області у Деражнянську загальноосвітню школу  І-ІІІ ступенів № 3 імені Героя України Івана Зубкова Деражнянської районної ради Хмельницької області та реорганізацію (перетворення) - Деражнянського навчально – виховного комплексу,  загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів  № 2, гімназія Деражнянської районної ради Хмельницької області у Деражнянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів  № 2 Деражнянської районної ради Хмельницької області.
   Розглянуто та прийнято низку депутатських запитів. З усіх питань порядку денного п’ятої сесії районної ради депутати схвалили позитивні рішення.
   Завершив сесію Віталій Михайлович привітанням із Великоднем: «Незабаром ми святкуватимемо з вами одне з найбільших православних свят – свято Великодня.
   Це світле свято Христового Воскресіння символізує чистоту та оновлення, переосмислення, взаємне прощення та порозуміння. Великдень наповнює наші серця радістю та благими почуттями. Подарована Божим Воскресінням надія, допомагає жити, трудитися та долати перешкоди земного буття. Саме у пасхальні дні кожен з нас має переглянути своє життя, оцінити помисли та вчинки для того, щоб почати новий день з щирим намаганням творити добрі справи.
   Тому прийміть щирі вітання із Великоднем! Бажаю вам гарного настрою, міцного здоров’я і довголіття, достатку і благополуччя, любові й тепла. Хай Божа милість, взаємна повага і взаєморозуміння допоможуть здолати нам усі труднощі, а щира любов до України та рідної Деражнянщини об’єднує нас і надихає на добрі та праведні діла!»

Категорія: Новини | Переглядів: 546 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz