ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Вересень » 22 » Засідання позачергової сесії районної ради
14:45
Засідання позачергової сесії районної ради

   19 вересня під головуванням голови районної ради Віталія Сідлецького відбулось пленарне засідання
 На засідання приїхала делегація Галузинецького НВК у складі вчителів, дітей та батьків, так як одне із питань порядку денного, це реорганізація Галузинецького НВК.
  Батьки та вчителі виступили із зверненням до депутатів щодо збереження школи в селі Галузинці. Потім слово надали начальнику відділу освіти Сінькевич Ж. М. Жанна Миколаївна довела до відома депутатів, що на даний час в школі навчається 23 дитини, з яких лише 10 учнів навчаються у повних класах (7 клас – 5 учнів; 9 клас – 5 учнів), для решти дітей організовано індивідуальну форму навчання, а у 2-му та 6-му класах учні взагалі відсутні. Начальник відділу освіти роз’яснила суть індивідуальної форми навчання, що при такій формі навчання, до прикладу, за одну годину вичитується дві або три теми, а при груповій формі на ці теми надається до десяти годин. З цього видно, що індивідуальна форма навчання надає недостатні та неякісні знання. В Галузинецькому НВК така форма навчання застосовується у 5-ти класах.
  Батьки виступили із зустрічною пропозицією зробити групові класи, у відповідь на таку пропозицію з роз’ясненнями виступила Мирослава Дидова, головний спеціаліст відділу освіти та депутат районної ради: «Є норма закону вищестоячої організації, яку ми не маємо права порушувати, в ній зазначено яка кількість учнів має бути в класі та яка кількість годин надається при індивідуальній формі навчання. І ми повинні виконувати накази Міністерства освіти України».
  Слід замітити, що перспективи школи в майбутньому немає, в початкових класах навчається лише 9 учнів, а дошкільний навчальний заклад на сьогоднішній день відвідує всього 8 дітей від 3-х до 6-ти років. Початкову ланку залишити також неможливо, так як знову ж таки недостатня кількість дітей.
  Як запевнила начальник відділу освіти Жанна Сінькевич – всі педагоги школи будуть працевлаштовані, а учні шкільним автобусом довозитимуться до найближче розташованого навчального закладу, це Волоський НВК, де діти будуть навчатись у відремонтованих, світлих і головне повнокомплектних класах.
   Після майже півторагодинних дебатів депутати районної ради дійшли висновку, що основа, яка сьогодні повинна бути у навчанні, полягає не в грошах, і не в закритті шкіл, а в якості надання освітніх послуг. І тільки в колективі учень буде розвиватися та здобувати якісні знання. Шляхом поіменного голосування депутати прийняли рішення про реорганізацію Галузинецького НВК.
  Наступним розглядалось питання щодо реорганізації Нижнянського НВК. Інформувала Сінькевич Ж. М. – начальник відділу освіти.
  В різному заслуховувалось питання про надання частини щорічної відпустки голові Деражнянської районної ради Сідлецькому Віталію Михайловичу.
  По всіх питаннях депутатами були прийняті позитивні рішення.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 561 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz