ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2016 » Травень » 26 » Здійснивши подвиг – пішов у вічність…
14:30
Здійснивши подвиг – пішов у вічність…

Матусю, не плач-твої сльози тримають,
Мене на землі, а мені вже пора.
Мене побратими із Богом чекають.
І зірка на небі,
моя вже зійшла.

   25 травня відбулась ще одна скорботна подія у місті Деражня – лінійка пам’яті  з метою увічнення і вшанування пам’яті загиблого учасника антитерористичної операції Соломчука Володимира Володимировича та відкриття меморіальної дошки на фасаді будівлі  Деражнянської загальноосвітньої школи №3 I-III ступенів.
У відкритті меморіальної дошки взяли участь  голова Деражнянської районної ради Віталій Сідлецький, Оксана Берегова, Анатолій Перейма – депутати обласної ради, заступник голови районної державної адміністрації Пилипчук Олег Володимирович, начальник відділу освіти Деражнянської РДА Сінькевич Жанна Миколаївна, батьки, рідні, близькі героя, священнослужителі, педагогічний колектив школи, однокласники Володимира, учні школи, бойові побратими.
  Молодий юнак, випускник Деражнянської загальноосвітньої школи №3 І-ІІІ ступенів, справжній патріот України, відчайдушний боєць, який до останнього подиху захищав рідну українську землю.
Соломчук  Володимир Володимирович народився 30 жовтня 1992 року  в м. Деражня  в сім’ї робітників Володимира Володимировича та Олени Олександрівни.
В 1999 році пішов в перший клас Деражнянської ЗОШ №3 І - ІІІ ступенів, 9 класів якої закінчив в 2008 році. Подальшу освіту здобував в Хмельницькому  політехнічному коледжі. В 2012 році був призваний до лав української армії. У 2013 році поступив на контрактну службу до Збройних Сил України, був військовослужбовцем 80 окремої аеромобільної бригади (в/ч А0284) м. Львів. Звідти пішов в АТО.
  5 вересня зранку Володя зателефонував. Сказав, що живий і здоровий.
  У цей день 5-а аеромобільна рота 80-ої бригади, в якій служив Володимир Соломчук, їхала на підмогу батальйону «Айдар», повідомляє гуманітарна місія «Чорний тюльпан». Українських військових із лісосмуги обстрілювали терористи ЛНР і російські солдати. БТР, на якому був Володя підірвався на фугасі. На цьому бронетранспортері та всередині знаходилась більшість військовослужбовців третього взводу п’ятої роти батальйону. Решта техніки, вступивши у короткотривалий бій, колоною продовжила рух у напрямку Щастя. Підбитий БТР з військовими залишили, адже територія, де відбулось бойове зіткнення, контролювалася терористами ЛНР. Після цього бою зниклими безвісти вважалися 19 військовослужбовців 80-ої окремої аеромобільної бригади.
  Він був похований як невідомий солдат разом із 19 побратимами у Старобільську на Луганщині. Ці майже півроку невідомості для матері Олени Олександрівни та батька Володимира Володимировича були найважчими в житті.
  Лише у лютому були отримані результати ДНК-експертизи, які підтвердили, що це дійсно був Володимир.
  14 лютого 2015 року у м. Деражня пройшло перепоховання Володимира Соломчука, який загинув ще 5 вересня під селищем Щастя Луганської області.
   Багато гарних слів прозвучало на адресу мужнього воїна. Учасники мітингу не стримували сліз та і небо плакало разом з ними. Після мітингу пам’ять героя вшанували  хвилиною мовчання та покладанням  квітів і свічок до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.
  Школярі, педагоги та деражнянці завжди пам’ятатимуть свого земляка, який віддав своє життя, захищаючи незалежність і цілісність України.
  Слава Україні!
  Героям Слава! 

                  

Категорія: Новини | Переглядів: 623 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz