ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 09.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2011 » Грудень » 12 » Звіт голови районної ради
18:47
Звіт голови районної ради
                                                                   Голова районної ради Стрілецька Людмила Володимирівна прозвітувала перед дерутатами районної ради про результати роботи за 2011 рік:
                                            "Шановні депутати!
       Згідно плану роботи районної ради шостого скликання на 2011 рік та у відповідності до статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представляю звіт голови районної ради. Безперечно часові рамки доповіді не дають можливості сказати все, тому зупинюсь лише на основних аспектах роботи та перспективних завданнях.
     Наперед скажу, що мій звіт – це не лише інформація про виконання і дотримання однієї (55-ої) статті Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», яка визначає мої повноваження. Це звіт про нашу спільну роботу із депутатським корпусом, членами президії, Консультативно - координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, в роботі яких я безпосередньо приймала участь та виконавчого апарату в цілому.
     На початку звіту хочу подякувати депутатам, сільським, селищним, міській радам, всім керівникам установ і організацій, всім тим, хто приклав своїх зусиль для забезпечення злагодженої роботи районної ради, підвищуючи тим самим авторитет органів місцевого самоврядування.
     Районна рада працювала згідно з планом роботи, у межах Конституції України, чітко дотримуючись повноважень та норм, що передбачені діючим законодавством та Регламентом районної ради.
     Депутатів районної ради шостого скликання у звітний період характеризує конструктивна співпраця, взаємна вимогливість, доброзичливість, взаємоповага, налаштованість на продуктивну роботу і націленість на конкретний результат.
     Головним у діяльності ради, є питання зростання ролі депутатів у процесах соціально-економічного розвитку району, формування і виконання районного бюджету, фінансування закладів освіти, охорони здоров’я і культури, підвищення ефективності використання майна спільної власності.
    На мою думку, саме сьогодні, в період реформ в нашій країні, вагомо і авторитетно має звучати зважене слово депутатського корпусу, кожного депутата чи посадової особи місцевого самоврядування.
   Діяльність районної ради будувалася так, щоб найефективніше реалізувати депутатські повноваження, об’єднати всіх народних обранців у прагненні максимально врахувати пропозиції виборців, послідовно і компетентно, із чітким розумінням прав і обов’язків розв’язувати нагальні проблеми життя району.
    За звітний період районною радою проведено десять сесій, на яких прийнято 144 рішень, депутатським корпусом схвалено 20 районних програм.
   Назву окремі з них:
- Програма соціально - економічного та культурного розвитку Деражнянського району на 2011 рік
- Програма підтримки малого підприємництва в Деражнянському районі на 2011-2012 роки
- Про Програму розвитку земельних відносин Деражнянського району на 2011-2015 роки. 
- Про Програму розвитку Деражнянської районної студії телебачення ТV – 43 на 2011 - 2015 роки.
- Про Програму залучення інвестицій в економіку Деражнянського району на 2011- 2015 роки.
- Про Програму заліснення земельних угідь Деражнянського району Хмельницької області на 2011 - 2015 роки.
- Про Програму знищення вибухонебезпечних предметів та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та їх наслідків у Деражнянському районі на 2011 - 2015 роки
- Про районну цільову Програму розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки «Дошкілля Деражнянщини».
- Про районну програму по створенню сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2011-2015 роки.
- Про програму соціальної підтримки клубу «Надвечір»я» на 2011- 2015 роки.
- Про районну програму правової освіти населення на 2011 – 2015 роки.
- Про Програму розвитку Деражнянської районної студії телебачення ТV – 43 на 2011 - 2015 роки та ряд інших.
     Саме прийняття різногалузевих програм дає можливість у місцевих бюджетах передбачати кошти на вирішення того чи іншого питання, за цим стоять нові робочі місця, соціальний захист та безпека наших громадян.
     25 рішень стосується питань економічного і соціального розвитку, підприємництва, соціального захисту населення Численну групу – 9 становлять рішення з бюджетних питань (затвердження, виконання районного бюджету, внесення змін до нього, тощо).
    Розгляд земельних питань ( прийняття двох Програм, та погодження клопотання підприємств, установ, організацій) теж були пріоритетними у роботі районної ради у звітному періоді. 
   7 рішень стосується питань розвитку освіти, культури, молодіжної політики.
     Питанням ефективного використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста присвячено 22 рішення.
     Розглянуто депутатських запитів – 10. З яких поки що виконано 4 депутатських запити – 6 
 скликання і 6 депутатських запитів із попереднього скликання., а інші залишаються на контролі. Майже всі невиконані запити стосуються виділення коштів – це газифікація населених пунктів, завершення ремонтів доріг, закладів соціальної сфери. В зв’язку із обмеженим фінансовим ресурсом та з невиконанням районного та обласного бюджетів за 9 місяців 2011 року уточнення бюджету не проводилося .
     Бюджет всього виконано на 101 %, ми з вами погано спрацювали, не дотягнули до 105 %. Бюджет не перевиконали, тому і не маємо з чого уточнювати. А тому, щоб достойно завершити рік 2011 необхідно зібрати всі свої внутрішні резерви, вжити всіх необхідних заходів і завершити рік.
     9 листопада була проведена нарада з керівниками та головними бухгалтерами підприємств, установ, організацій, які знаходяться в комунальній власності районної ради, з головами місцевих рад, директорами дитячих садочків. Було детально проаналізовано виконання дохідної та видаткової частини бюджету. Запропоновано їм в трьохденний термін зробити детальний аналіз виконання ними бюджетів і вжити всіх радикальних заходів, щоб в новий рік ввійти без кредиторської заборгованості.
     Особлива увага районною радою приділяється контролю за виконанням прийнятих рішень. На даний час на контролі районної ради перебуває 94 рішення, 65 з яких за звітний період, 29 – з 5 скликання. Контроль за виконанням рішень ведеться як виконавчим апаратом ради так і профільними комісіями. В той же час депутатів районної ради інформують про хід виконання прийнятих рішень на пленарних засіданнях.
     Аналізуючи весь спектр розглянутих питань, слід зауважити, що районна рада засвідчила свою увагу до найскладніших проблем сьогодення району. Звичайно підстав для самозаспокоєння немає, хотілося б досягти більшого, але й зроблено чимало. Я вважаю, що у цьому проявилась політична зрілість нинішнього депутатського корпусу.
     Пропозиції щодо порядку денного сесійних засідань щоразу обговорювались на засіданні президії районної ради, узгоджувались з постійними комісіями.
        В ході підготовки до сесій бралися до уваги рекомендації депутатів обласної ради, депутатів районної ради, звернення громадян.
     З метою попереднього вивчення питань наступної сесії активно працювали постійні комісії, працівники районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, залучалися до роботи окремі керівники.
       У районній раді працює 6 постійних комісій : 
- з питань законності, правопорядку, регламенту, депутатської діяльності, етики, зв’язків з об’єднаннями громадян та засобами масової інформації ;
- з питань соціального захисту населення;
- з питань планування бюджету і фінансів;
- з питань екології, будівництва, житлово-комунального господарства та управління об’єктами спільної власності територіальних громад району;
- з питань охорони здоров’я, освіти, культури, у справах молоді, фізкультури, спорту;
- з питань АПК, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, розвитку підприємництва.
      За звітний період постійними комісіями на засіданнях розглянуто понад 100 питань. Практикувалися спільні засідання постійних комісій. Практично підтверджено, що розгляд питань одночасно депутатами кількох профільних комісій викликає значно жвавіше обговорення питань, а їх аналіз має більш предметний характер, вносяться більш конкретні пропозиції, приймаються виважені рішення.
      Не буду виділяти кожну комісію, а скажу, що активно протягом звітного періоду працювали всі постійні комісії районної ради, але найактивнішою була – постійна комісія районної ради з питань екології, будівництва, житлово-комунального господарства та управління об’єктами спільної власності територіальних громад району, яку очолює депутат районної ради Юрій Володимирович Яковлєв. Завдяки проведенню засідання цієї комісії і розгляді питання «Про стан житлово – комунального господарства району та перспективи його розвитку в місті Деражня», із вивченням проблем на місці, вдалося частково вирішити питання. Так, міською радою було направлено 68 тис. грн. на будівництво нового відрізку водогону для ліквідації ава­рійної ситуації з водосистемою по вул. Про­скурівській та 15 тис. грн. для придбання насоса для станції ШБО.
      Міськвиконком розроблено програму «Питна вода», підготовлено розрахунки, кошториси і сподіваємось, що уже в наступному році буде виділена субвенція під програму, і почергово про­водитимуться ремонти водо­гінної системи у місті. Завдяки проведенню даної комісії і вивченню депутатами ситуації яка склалася в житлово – комунальному господарстві міста було підготовлено листа на голову обласної ради Дерикота М.В. та голову обласної державної адміністрації Ядуху В.С. щодо виділення додаткових коштів на вирішення проблем у сфері житлово – комунального господарства. Тому, я хочу подякувати всім членам цієї комісії, її голові Юрію Володимировичу Яковлєву за те, що вони з усією
 вимогливістю та відповідальністю підійшли до вирішення питання водопостачання міста.
        Тільки в звітному році необхідно було б зібрати ще додатково 33 рази членів постійної комісії районної ради з питань планування бюджету та фінансів для погодження питання по збільшенню обсягів доходів та видатків районного бюджету на суму трансфертів, одержаних з Державного та обласного бюджетів.                 Подавалися в районну раду висновки постійної комісії на які складався протокол комісії, який підписував голова комісії, а потім ми затверджувалися ці висновки на черговій сесії районної ради. За пропозицією голови постійної комісії Ігоря Станіславовича Яглінського, надалі, члени постійної комісії будуть обдзвонюватися, щоб не збиратися за щоразу, і з ними погоджуватимуться висновки.
     Забезпечувала виконання своїх повноважень Президія районної ради. Окрім сесійних питань на засіданнях Президії розглядались і інші питання.
      При потребі на засіданнях Президії запрошувались керівники установ, підприємств, організацій району.
      Повинна сказати, що члени Президії висловлювали чимало думок, критичних зауважень щодо питань внесених на розгляд пленарних засідань, що в результаті давало можливість вибрати оптимальний шлях їх розв’язання.
     Слід об’єктивно визнати, що мені, як голові районної ради, виконавчому апарату районної ради, головам постійних комісій не завжди вдавалося забезпечити виконання вимог Регламенту районної ради щодо вчасного подання документів на розгляд ради.
       Це питання особливо гостро постало сьогодні, адже згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» всі проекти рішень ради повинні оприлюднюватися за 20 робочих днів до дня їх розгляду. Проте, хочу відмітити і зауважити, що тут не лише недопрацювання працівників ради, тут перш за все не виконання рішення районної ради від 27 серпня 2008 року «Про порядок підготовки проектів рішень 
 Деражнянської районної ради». Дане рішення було прийнято ще в попередньому скликанні, розіслано до всіх управлінь, відділів РДА. Проте, терміни подачі матеріалів на сесію не витримуються. Документи на розгляд сесії подаються в останні дні.
         Районна рада веде свою роботу відкрито і гласно.
         З метою інформування населення району про роботу районної ради постійно розміщуютьсяматеріали в районній газеті «Вісник Деражнянщини», діє сайт районної ради, на якому кожен бажаючий може ознайомитись з діяльністю ради.
      Дуже хочу бачити на сторінках газети «Вісник Деражнянщини» та на сайті матеріали подані саме депутатами районної ради. 
        За звітний період головою районної ради видано 149 розпоряджень. 
         Всі вони стосуються функціонування ради. За цей же період на адресу районної ради надійшло 750 документів, направлено 399 листів-відповідей.

        Забезпечуються вимоги діючого законодавства щодо розгляду  звернень громадян.
        Визначено дні прийому головою районної ради, заступником голови, депутатами 
районної ради. Фактично ж ведемо прийом громадян щоденно. Ми започаткували і щомісяця проводилиДень ради в населених пунктах району. Участь у цьому заході приймали, крім керівництва ради, ще й депутати районної ради, які відповідно до рішення четвертої сесії районної ради, за їх згодою, закріплені за кожною сільською радою. До участі в заході запрошували ще й депутатів та членів виконавчого комітету сільської, селищної рад. Цей захід дав можливість вирішити багато проблемних питань на місцях. Також, щомісяця, ми проводили такий захід як Єдиний день інформування громадян – прийом громадян. Керівництво районної ради проводило виїзний прийом громадян в усіх населених пунктах району.
Після прийому громадян керівники мали змогу зустрітися з активом територіальної громади, прийняти участь у жвавому обговоренні питань, що є проблематичними та вимагають вирішення. 
      Я не буду називати конкретні села, щоб когось не обійти, але з усією відповідальністю стверджую, що кожна наша участь у таких заходах, як стверджують самі голови рад, дала свій результат.
       За звітний період до районної ради надійшло 455 усних і 74 письмових звернень громадян.
       В переважній частині випадків громадяни піднімають питання соціального захисту (призначення виплати соціальних допомог, надання матеріальної допомоги на лікування, ремонт житла) та сільського господарства ( оформлення державних актів на землю, розрахунки за здані в оренду земельні паї, індивідуальне землекористування).
      Окремим сільським та селищним радам району, їх посадовим особам слід більш предметно відноситися до їх вирішення , не змушувати людей їздити і шукати допомоги в районі, області.
      Частина проектів рішень, прийнятих районною радою, вноситься поданням голови районної державної адміністрації. 
       І це добре. Я переконана, що лише спільними зусиллями районної ради та районної державної адміністрації можна зробити процес прийняття рішень ефективним, а результати дієвими.
       У звітному періоді ми добивались тісної взаємодії виконавчого апарату ради та депутатського корпусу. Вони спільно працювали над підготовкою пленарних засідань та засідань постійних комісій, попередньо вивчали стан справ з обговорюваних проблем, напрацьовували проекти рішень.
      Незважаючи на те, що в системі рад не передбачено владної вертикалі, районна рада виступає в своєму роді координатором-методистом у спільній діяльності районної та місцевих рад.
        В нашому районі діють 27 сільських, 2 селищні і 1 міська ради. Вони не лише представляють на місцях державу і владу, а й виступають безпосередніми носіями інтересів територіальних громад, дбають про повсякденний побут, вирішення найболючіших проблем людей.
    Сільські та селищні голови – це справді центральні фігури на селі, які наділені непростими повноваженнями і високою відповідальністю.
       Виходячи з цього прагнемо надавати їх різноманітну допомогу, щоб вони могли якомога повніше і ефективніше використовувати свої повноваження, діяти активно, послідовно, цілеспрямовано, а головне – компетентно, із чітким розумінням прав і обов’язків. Для цього і створена в районній раді Консультативно – координаційна рада з питань місцевогосамоврядування при голові районної ради. Проведено три засідання на яких розглядалися такі питання як : 
- Про надання доступу сільським, селищним радам до глобальної мережі Інтернет.
- Про проблемні питання з надання медичної допомоги сільському населенню Деражнянського району, які обслуговуються ФАПами та ФП.
- Про виплату допомог та пільг через банківські установи.
- Про роботу адмінкомісій при виконавчих комітетах сільських, селищних, міської рад.
- Проведення робіт по благоустрою та залучення безробітних на громадські роботи по благоустрою в 
 населених пунктах району.
- Про дотримання норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг.
- Про стан пожежної безпеки дошкільних навчальних закладів (дитячі садочки).
- Розгляд законопроекту Про ринок землі.
- Про доступ до публічної інформації.
- Про потребу розробки містобудівної документації, а саме : - генеральних планів (з зонуванням ) сільських населених пунктів.
- Про розмежування земель комунальної та державної власності.
- Про кадрову службу в органах місцевого самоврядування.
Як бачите, питання на Координаційну раду виносяться самі різноманітні. Їх диктує саме життя.
        Спільно з районною державною адміністрацією ми докладаємо зусилля для підвищення ролі
 сільських і селищних рад, їх голів, як повноправних господарів у населених пунктах, зміцнення їх авторитету, допомагаємо налагодити їх ефективну взаємодію з органами виконавчої влади. Перш за все це стосується новообраних сільських голів територіальних громад району. 
     Для цього відпрацьована система навчання сільських та селищних голів, секретарів рад. В окремих випадках, по мірі необхідності, проводились виробничі наради із землевпорядниками, бухгалтерами, секретарями сільських, селищних рад. 
     За звітний період проведено виробничі наради на яких розглядалися питання :
-Про виконання районного бюджету за 8 місяців 2011 року.
- Про стан заготівлі овочів та палива для медичних закладів району та палива.
- Про стан з підпискою на районну газету «Вісник Деражнянщини в 2001 році та перспективи на 2012 рік.
- Про Закон України «Про заходи запобігання і протидії корупції».
- Про стан землеустрою в Деражнянському районі.
- Про ведення електронних по господарських книг.
- Основні положення нової редакції Бюджетного кодексу України та інші.
      Перед учасниками семінарів виступали працівники апарату районної ради, керівники управлінь та відділів районної державної адміністрації, районних служб, податкової служби.
      Нами підписана угода про співпрацю з обласною та з місцевими радами.
     Було б не правильним не згадати сьогодні про роботу сільських рад та їх керівників за звітний період.          Хочу відмітити роботу Яблунівського сільського голови Подолі Валентини Максимівни. Все що було заплановано на 2011 рік майже все виконано. Встановлено паркан на кладовищі в селі Буцніва, проводяться роботи по встановленню огорожі на кладовищі в селі Слобідка Шелехівська. Замінено вікна в адмінбудинку сільської ради. За кошти місцевого бюджету проведено капітальний ремонт Яблунівського ФП За спонсорські кошти проведено ремонт Буцнівського клубу та придбано лінолеум, плінтуси, тюль для підлоги у Буцнівському клубі. Встановлено огорожі біля клубу в с. Шарки та біля пам’ятника загиблих односельчан. Проведено висипання доріг у с. Шарки, вул. Пушкіна 400 метрів, вул Набережна 320 метрів (за кошти держави), с. Яблунівка, пр. Миру 100 метрів, с. Буцніва пр. Миру, вул Гайдара (частково)
 (за кошти місцевого бюджету). Проведені поточні ремонти дитячих садочків у с. Буцніва та с. Яблунівка. Виготовлено проектно – кошторисну документацію на проведення опалення Яблунівського СБК. Сільська рада займається освітленням населених пунктів, включена на участь у проекті «Місцевий розвитокорієнтований на громаду – 2». Створено та зареєстровано громадську організацію «Яблунівське сайво», відкрито рахунок, проводиться збір коштів жителів села Яблунівка. 
        Чимало докладає зусиль для розвитку територіальної громади один з наймолодших сільських голів Сергій Іванович Приказюк - Шпичинецький сільський голова. Перезаключені договори оренди на водні об’єкти з вищою оплатою, що значно збільшило надходження до місцевого бюджету, всі бюджетні установи забезпечені на зимовий період палив ом. В 2011 році газифіковано 86 дворів в с. Шпиченці, 67 дворів в с. Теперівка і 34 двори в с. Розсохи. Підведені гусаки до всіх закладів соціальної сфери та приміщення сільської ради. Відновлено функціонування дитячого садочка с. Шпиченці . Його взято на баланс сільської ради. Визначені території та поставлені огорожі навколо установ соціальної сфери. Відкрито спортивну площадку та дитячий майданчик в селі Теперівка.
       Хочу відмітити Богдановецького сільського голову Ватич Діну Юріївну, яка теж чимало робить для розвитку територіальної громади. За кошти місцевого бюджету створено місцеву пожежну команду, взято на баланс автомобіль, приміщення депо. Своїми силами проведено ремонт, відновлено цілодобове чергування ( 2 чоловіки по 0,75 ставки), 210 будинків підключено до газових мереж, проведено 2 км вуличного освітлення . Зроблено поточний ремонт 2 вулиць (36 тисяч гривень - кошти місцевого бюджету та 20 тисяч гривень з обласного бюджету), проведені поточні ремонти дитячого садочка та ФП, закуплено посуд для дитячого садочка, встановлено 220 табличок з назвою вулиць та номерів 
 будинків, придбано комп’ютер для сільської ради та облаштовано кабінет бухгалтерії сільської ради гратами. Проводиться осіння та весняна вивозка побутових відходів.
        Немало добрих слів заслуговує і Божиковецький сільський голова Стащук Володимир Анатолійович.
 Проведено ремонт в дитячому дошкільному закладі на який затрачено 50 тисяч гривень з районного бюджету і більше 50 тисяч гривень з місцевого бюджету. З 1 червня дитячий садочок розпочав своє функціонування. 30 тисяч гривень власних коштів затрачено на виготовлення проектно – кошторисної документації для реконструкції систем теплопостачання шляхом впровадження систем тепло акумуляційного електричного опалення в приміщеннях адмінбудинку, сільського будинку культури, дитячого садочка. У сільські клуби придбано музичні центри, підсилювачі та акустична система. І ще багато чого можна говорити що зроблено в цій сільській раді завдяки її керівнику.
    Декілька добрих слів хочу сказати і на адресу Лозівського селищного голови Раїси Миколаївни Лисюк. В цій селищній раді не має ні земель запасу, ні земельрезервного фонду, які б вони могли віддати в оренду та отримувати орендну плату. Можна сказати «голий» бюджет. Але вмілий досвідчений керівник намагається зробити все від нього залежне. Вирізаних 12 аварійних дерев, навколо території стадіону, були передані для опалення в Лозівську школу, в дитячий садочок, лікарську амбулаторію, місцеву пожежну команду. Проведено заміну 8 опор електропередач по вулиці Жовтневій. В цій же частині вулиці підключено вуличне освітлення. На належному рівні проводиться благоустрій населених пунктів, проводяться суботники, ліквідовуються стихійні сміттєзвалища. Підсипано щебенем частину вулиці Першотравневої, прогрейдеровано провулок і частину вулиці Залізничної. Постійно Раїса Миколаївна переймається проблемами дитячого садочка і допомагає у їх вирішенні. За кошти виділені з районного бюджету замінено 14 вікон і 2 дверей придбано нову промислову електроплиту та пральну машину автомат. За сприяння селищної ради і безпосередньо її голови організовано і проведено 11 культурно – масових заходів на території селищної ради. Серед яких 8 травня проведено футбольний турнір де змагалося 6 команд, для учасників турніру та глядачів працівники культури влаштували святковий концерт, а від імені селищної ради футболістам було вручено запашний коровай та премійовано грошовими коштами в розмірі 500 гривень. Жодна місцева рада не проводить стільки заходів, як Лозівська.
        І таких прикладів роботи керівників місцевих рад можна наводити багато: Зяньковецький
сільський голова - Ганна Іванівна Пясецька, Галузинецький – Валентина Василівна Твердовська,
Загінецький – Віктор Степанович Катеринчук, Копачівський – Микола Кіндратович Савчук, Коржовецький - Валентина Василівна Дідух, Мазниківський – Василь Андрійович Багрій, Майдан Чернелівецький - Віра Василівна Горобець, Новосілецький – Іван Іванович Понуркевич, Нижнянський – Любов Петрівна Кондратюк, Пилипівський - Галина Євгеніївна Бондар, Деражнянський міський голова – Володимир Андрійович Киричок. Ці керівники працюють у органах місцевого самоврядування не 
одне скликання. Те що виборці їх постійно обирають, само собою говорить чого вони варті. Так що приклад у нас є в кого брати. І новообраним головам сільських рад є на кого рівнятися. Зробивши аналіз проведеної роботи сільськими радами за 2011 рік хочеться відмітити і новообраних голів : Волоськівського – Антоніну Михайлівну Мельник (ми подали її на нагородження в обласну раду і це ви вже почули),
 Гришковецького – Анатолія Григоровича Романського, Коричинецького – Тетяну Генадіївну Чорну, Городищенського – Ольгу Володимирівну Коник, Маниковецького – Марію Йосипівну Сокальську, Явтухівського – Юрія Володимировича Брушнівського. 
     Чимало добрих справ на рахунку цих керівників. За браком часу, я не розповідаю що конкретно зроблено кожною сільською радою, я думаю, що ви шановні депутати, начальники управлінь адміністрації були в цих сільських радах і мали можливість особисто бачити роботу яка там проведена. : це і ремонти приміщень сільських рад, фельдшерських пунктів, дитячих садочків, сільських доріг, газифікація населених пунктів, благоустрій кладовищ, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, забезпечення паливом закладів соціальної сфери та учасників війни, інвалідів, багатодітних. Для всіх нас не заперечним являється 
 той факт, що найвищим авторитетом та повагою серед своїх виборців користуються ті керівники, які спроможні вирішувати складні соціальні та господарські питання, підтримувати розвиток села, дбати про добробут селян.
      Економічна та політична ситуація вимагають від депутатів районної ради приймати рішення з широкого кола питань , кожне з яких потребує глибокого і якісного аналізу. Депутатський корпус цього скликання є досить активним. Депутати, як районної ради так і обласної, надають всебічну допомогу у вирішенні актуальних для району питань. Тому сьогодні слова вдячності я адресую депутатам обласної ради Валерію Станіславовичу Яглінському та Неонілі Михайлівні Стаднік. Завдячуючи депутатам обласної ради вдалося вирішити чимало питань які стосуються розвитку нашого району, залучити до районного бюджету не одну тисячу дотації з обласного бюджету.
    Активно працюють і підтримують зв’язки з територіальними громадами і депутати районної ради закріплені за сільськими радами. Хочу відмітити сьогодні Стрілецького Олега Володимировича. За його сприяння на території Явтухівської сільської ради було зроблено бетонну огорожу біля церкви, площадку з твердими покриттям між СБК і церковною територією, підмостку і ремонт підмурку по периметру будівлі церкви, встановлено ковану браму на території церкви, бетонні доріжки до приміщення церкви і до нової криниці, роз грейдеровано територію церкви і прилеглу територію.
   Шипович Едуард Олександрович - придбав для Гришковецького ФП на дві кімнати лінолеум і одні міжкімнатні двері.
    Брушнєвський Віктор Миколайович – посприяв в виділенні коштів на ремонт дитячого садочка в с. Яблунівка. Також, розпочато роботи по заміні лінії електропередач Деражнянським РЕМ в с. Шарки, надано допомогу для Яблунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів в виділенні крана для погрузки і перевезення панелей при будівництві септика.
   Лемещук Ігор Володимирович – надав спонсорську допомогу в придбанні тюлі та плінтусів для Буцнівського клубу, а жителям с. Слобідка Шелехівська безкоштовно поорав городи. Оплата проводилася 
 лише за пальне.
   З Проблемами своїх виборців постійно переймаються і депутати районної ради Буга Руслан Григорович та Мовчан Віктор Аркадійович (Волоськівська територіальна громада), Петрів Валентина Петрівна та Кіфа Григорій Андрійович – (Лозівська територіальна громада), Вознюк Володимир Васильович (Коржовецька територіальна громада), Вислянська Валентина Петрівна – (Маниковецька територіальна громада), Дидова Мирослава Владиславівна та Калашнік Валентиан Василівна – (Галузинецька територіальна 
 громада), Яглінський Ігор Станіславович (Вовковинецька територіальна громада), Затворніцький Михайло Григорович – (Городищенська територіальна громада).
     Шановні колеги !
    Вважаю, що мені, всім депутатам, постійним комісіям, виконавчому апарату районної ради слід активніше працювати в напрямі реалізації наміченого, контролювати хід виконання регіональних Програм і прийнятих рішень.
     У цьому звіті звичайно не можна всього охопити. Є 
питання, які потребують додаткового часу та осмислення в найближчому майбутньому. Я думаю, сьогодні йде мова не скільки про підбиття підсумків за певний період, як аналізується стан справ з метою накреслення перспектив на майбутнє, є намагання привернути Вашу увагу на проблеми, які існують у районі. Багато зроблено, але ще більше нам потрібно зробити, потрібно працювати так, щоб всі виборці відчули зміни на краще.
    На мою думку необхідно прикласти максимум зусиль, щоб 
 вирішувати такі питання:
- Збільшення власних надходжень до районного бюджету;
- Реалізація заходів по забезпеченню енергозбереження установами та
 організаціями, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів;
- Відновлення вуличного освітлення в населених пунктах району;
- Координація дій органів місцевого самоврядування з питань благоустрою території району;
- Організація навчання сільських, селищних голів, секретарів рад, в реалізації власних та делегованих повноважень;
- Сприяти забезпеченню стабільного інвестиційного клімату в районі для інвестування виробничої та соціальної сфери;
- Вирішення питання надання службового житла для працівників соціальної сфери які працюватимуть в районі.
    Я щиро вдячна за підтримку усім, хто допомагав розумінням та конструктивними порадами.
    Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачею на благо територіальних громад і бажаю щоб помисли і справи кожного зміцнили впевненість людей у нашій відданості справі, відповідальності за стан справ у районі.
     І від наших спільних зусиль, значною мірою залежить як буде розвиватися промисловість, сільське господарство, як житимуть люди."
Переглядів: 3051 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz