ДЕРАЖНЯНСЬКА РАЙОННА РАДА
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Вихід ]  [RSS] 20.05.2024

Меню сайту

Деражня
Категорії розділу
Новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 185

Статистика

Головна » 2019 » Березень » 27 » 75 річниця визволення Деражнянщини від німецьких загарбників
18:18
75 річниця визволення Деражнянщини від німецьких загарбників
  На честь 75-річниці визволення України від фашистських загарбників та 75-річниці підготовки і святкування Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, з 9 січня 2019 року в Хмельницькій області розпочала ходу Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України». Трьома напрямками по ходу визвольних боїв крокує вона від району до району. У естафеті беруть участь ветеранські організації, мешканці населених пунктів, учні шкіл, представники влади.
  Основна мета і завдання естафети пам’яті – поглиблення співробітництва ветеранських організацій з місцевими органами влади в питаннях соціального захисту ветеранів:
- увічнення Пам’яті про подвиг старших поколінь у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та утвердження в суспільстві почуття поваги вдячності до покоління переможців, віддача честі живим учасникам війни, популяризація нині живих земляків – визволителів рідного краю;
- активізація пошуково-патріотичної роботи та широке висвітлення в засобах масової інформації подвигу нашого народу, загиблих і живих земляків, трудівників, які кували Перемогу в тилу.
  Саме 25 березня, 75 років тому у далекому 1944 році був визволений Деражнянський район від німецьких окупантів. Тому, 25 березня 2019 року, Деражнянський район прийняв Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України» від Летичівської громади. Атрибутами по передачі естафети пам’яті на районному рівні став солдатський речовий мішок, в якому передаються капсули із землею кожного визволеного району та альбом пам’яті, сторінки якого для кожного району чи міста відокремлені історичними довідками про визволення від німецьких загарбників.
   Урочистості розпочалися у районному будинку культури. З вітальним словом виступили: голова районної ради Віталій Сідлецький, голова районної державної адміністрації Андрій Зелінський, міський голова Андрій Ковпак, які виступили зі щирими привітаннями та словами подяки ветеранам за дароване життя і побажали всім мирного неба над головою, що, на даний час, є найважливішою проблемою нашої країни. Кожен керівник нагородив почесними грамотами ветеранів Другої світової війни.
  Голова районної організації ветеранів війни і праці Микола Мацьков привітав усіх присутніх та надав слово представникам делегації із Летичівського району, яку представляли: голова Летичівської районної ради Альона Хавхун, голова ветеранської організації Летичівського району Галина Чекерда, заступник голови комітету ветеранів праці і дітей війни Дмитро Марчук. Після привітань представники Летичівської громади передали Деражні символи естафети та підписали акт передачі.
   Після проведення урочистостей всі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів у Великій Вітчизняній війні покладанням квітів до Меморіалу Слави.
  Сьогодні як ніколи перед суспільством стоїть завдання збереження пам’яті про події Великої Вітчизняної війни, адже відвага кожного радянського солдата стала основою перемоги величного народу. Проведення Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» сприяє зверненню уваги молоді до вшанування пам’яті визначних сторінок історії Великої Вітчизняної війни та уславлення героїчного вчинку наших дідів та прадідів, які полягли у боях задля Великої Перемоги.
Переглядів: 335 | Додав: saha | Рейтинг: 0.0/0

Деражня
Пошук

Новини Україна

Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Деражнянська районна рада © 2011      Конструктор сайтів - uCoz